Kultura

U UTORAK I SRIJEDU Predstavljanje knjige i otvaranje izložbe Tomislava Marijana Bilosnića

U Klaustru franjevačkog Samostana Male braće, u utorak 23. kolovoza 2022. godine s početkom u 20 sati, bit će predstavljena zbirka „Molitva svetom Franji“ objavljena na 25 jezika i 5 pisama svijeta, na kojoj je autoru čestitao i Sveti Otac papa Franjo udijelivši mu i Apostolski Blagoslov. U programu predstavljanja knjige uz autora sudjeluju i fra Josip Sopta, gvardijan Male braće, izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković, Andreja Dujić, voditeljica Umjetničke udruge SebastijanArt i Vinko Čenić, dok u glazbenoj pratnji sudjeluju prof. Hrvoje Jugović i Josip Čenić&Matko Dišipulo (Dubrovački kavaljeri) i prijatelji.

Izložba slika Tomislava Marijana Bilosnića „Duhovi sa zadarskog Foruma“ bit će otvorena u srijedu 24. kolovoza 2022. godine s početkom u 20 sati u Galeriji Sebastijan u Ulici Sv. Dominika 5., u Dubrovniku. Na izložbi će biti prikazano osamnaest slika velikog formata iz Liburnskog ciklusa, koji govore o autorovom „poistovjećivanju sa starosjediocima liburnskih gradina, s uljuđenim građanima rimskih kolonija i municipija“, kako stoji u katalogu. Uz Tomislava Marijana Bilosnića na otvaranju izložbe sudjeluju prof. Ivan Viđen, izv. prof, dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković i Andreja Dujić, uz glazbenu pratnju Josipa Čenića&Matka Dišipula (Dubrovački kavaljeri) i prof. Hrvoja Jugovića.

Tomislav Marijan Bilosnić je ugledni hrvatski umjetnik i slikar, koji ove godine obilježava svoj umjetnički i životni jubilej, životom i radom vezan je uz Zadar i zadarski prostor što i kazuje naslov njegove izložbe.

Pročitajte još

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva iznimna recitala

Dulist

Stijepo Mijović Kočan dubrovačkoj publici predstavio knjige ‘Bože moj’ i ‘Pjesnici pljeva’

Dulist

ZNANSTVENI SKUP Susret posvećen književniku Petru Šegedinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija