Županija

U Trnovi položeni vijenci uz 30. obljetnicu oslobođenja Dubrovačkog primorja

U Trnovi položeni vijenci uz 30. obljetnicu oslobođenja Dubrovačkog primorja

Uz 30. obljetnici oslobođenja Dubrovačkog Primorja, koja se obilježava ovog petka, proslavom Dana Općine i odavanjem počasti svim poginulim braniteljima, kod Spomenika u Trnovi vijenac je položio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, jedan od ratnih zapovjednika 1. gardijske brigade.

Počast poginulima zajedno s ministrom odali su i župan Nikola Dobroslavić te načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić, a svog ministra i ratnoga zapovjednika u Trnovi su dočekali i pripadnici 1. gardijske brigade.

-Hvala vam što ste ovdje, hvala vam što već 30 godina dolazite i čuvate uspomenu na one teške dane, ali dane ponosa, jer to je najvrjednije što imamo – istaknuo je među ostalim ministar Medved.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je svim pripadnicima “Tigrova”, što svake godine dolaze ovdje i što čuvaju sjećanje na Domovinski rat te dodao da tako trebamo i nastaviti, zbog budućih generacija.

-Bile su ovdje i slanska i stonska satnija, i odred naoružanih brodova, ali moramo reći da je značaj “Tigrova”, ali i “Pauka”, 4. brigade bio neizmjeran – rekao je župan.

Ministru je na dolasku zahvalio i načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić. Također, zahvalio je i pripadnicima “Tigrova”, ali i mještanima koji, zajedno s braniteljima i Općinom, već tri desetljeća čuvaju sjećanje na oslobađanje Dubrovačkog Primorja.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist