Županija

U Trnovi položeni vijenci uz 30. obljetnicu oslobođenja Dubrovačkog primorja

blank

Uz 30. obljetnici oslobođenja Dubrovačkog Primorja, koja se obilježava ovog petka, proslavom Dana Općine i odavanjem počasti svim poginulim braniteljima, kod Spomenika u Trnovi vijenac je položio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, jedan od ratnih zapovjednika 1. gardijske brigade.

Počast poginulima zajedno s ministrom odali su i župan Nikola Dobroslavić te načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić, a svog ministra i ratnoga zapovjednika u Trnovi su dočekali i pripadnici 1. gardijske brigade.

-Hvala vam što ste ovdje, hvala vam što već 30 godina dolazite i čuvate uspomenu na one teške dane, ali dane ponosa, jer to je najvrjednije što imamo – istaknuo je među ostalim ministar Medved.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je svim pripadnicima “Tigrova”, što svake godine dolaze ovdje i što čuvaju sjećanje na Domovinski rat te dodao da tako trebamo i nastaviti, zbog budućih generacija.

-Bile su ovdje i slanska i stonska satnija, i odred naoružanih brodova, ali moramo reći da je značaj “Tigrova”, ali i “Pauka”, 4. brigade bio neizmjeran – rekao je župan.

Ministru je na dolasku zahvalio i načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić. Također, zahvalio je i pripadnicima “Tigrova”, ali i mještanima koji, zajedno s braniteljima i Općinom, već tri desetljeća čuvaju sjećanje na oslobađanje Dubrovačkog Primorja.

Pročitajte još

TRGANJE U KONAVLIMA Sezona zahtjevna, ubrano grožđe iznimne kvalitete

Dulist

Počinje ‘Trganje’ u Konavlima, okušajte se u pravljenju vina!

Dulist

KORAK DALJE U KOMASACIJI KONAVOSKOG POLJA Lasić: Sretan sam, odrađen je lavovski posao

Dulist