Županija

FOTO/VIDEO Izvođači rade u otežanim okolnostima, tehnički pregled za Pelješki most 13. srpnja?

Ostaje nam još osam kilometara obilaznice Stona i spoja na državnu cestu D8, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine. Ono s čime sam upoznat na sastanku jest da izvođači rade u zaista otežanim okolnostima zvog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. Na Sjednici Vlade idući ili tjedan nakon toga donijet ćemo odluku – predlagač tog rješenja bit će Ministarstvo graditeljstva – o regulaciji tog dijela, što se ne odnosi samo na ovaj, već sve projekte koji se trenutno rade u Republici Hrvatskoj. Krajem srpnja otvorit ćemo Pelješki most, a ostatak će biti gotov do kraja godine. Uspješno privodimo kraju najveći i najvažniji infrastrukturni projekt u Republici Hrvatskoj. Spajamo teritorij naše zemlje – istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ovog petka tijekom obilaska Pelješkog mosta u pratnji medija, uz zahvalu svima koji su radili na projektu.

– Nećemo se prisjećati prošlosti, imali smo puno prepreka i izazova ali sve je to za nama. Otvaranje Pelješkog mosta bit će krajem srpnja, stižu visoki uzvanici – naglasio je Butković, dok je direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić bio nešto konkretniji što se tiče datuma.

– Otežani su uvjeti, planiramo rok tehničkog pregleda 13. srpnja. Ipak, druga polovica srpnja je realni rok za dovršetak ove tri faze koje je spominjao ministar. Datum otvaranja Pelješkog mosta ovisit će o protokolu. Radovi na prisutpnim cestama u trećoj su fazi, u samoj završnici. Najveća borba s vremenom je na čvoru Brijesta a radovi su u visokoj fazi gotovosti. Aktivnosti izvođača su pojačane i zahvaljujem se na tome – naglasio je Škorić.

Ministar Buković je među pitanjima odgovorio i ono vezano za brzu cestu Dubrovnik – Zračna luka, kazavši kako u ovom trenutku nema ni datum, pa čak niti godinu u kojoj bi se projekt mogao (po)krenuti.

Inače, današnji obilazak se odvijao pješice kako bi svi okupljeni mogli steći dojam ‘prolaska’ preko mosta od strane Komarne.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako Pelješki most danas izgleda!

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija