Županija

FOTOGALERIJA Posthumna nagrada Stijepu Galjufu za životno djelo, ovo su dobitnici priznanja Općine Župa dubrovačka!

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke uručena je posthumno nagrada za životno djelo gosparu Stijepu Galjufu za nesebičan doprinos humanitarnim, ekološkim i društvenim aktivnostima na području Župe dubrovačke.

Nakon svečane sjednice uslijedila je Svečana Akademija s predstavnicima brigada, postrojbi i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima su se dodijelile povelje zahvalnosti za sudjelovanje u ratnim vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke. Povelja zahvalnosti dodijeljena je Udruzi ratnih veterana 4. gardijske brigade – Pauci, zatim Udruzi Specijalne jedinice policije Grof – Dubrovnik, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade – Tigrovi, Policijskoj udruzi branitelja PU Dubrovnik ’91., Udruzi ZNG Dubrovnik, Udruzi ratnih veterana 2. gardijske brigade – Gromovi, Udruzi dragovoljaca HRM – Dubrovnik, UHBDDR – u Župa dubrovačka, Udruzi branitelja Dubrovnika, HVIDRA-i Župa dubrovačka, UHBDDR- u Ogranak Konavle, UHDDR-u Župa dubrovačka, don Miljenku Babaiću ratnom vojnom kapelanu te UHBDDR-u Ogranak Dubrovnik. Dvije povelje dodijeljene su i posthumno i to generalu Janku Bobetku za sudjelovanje u vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke te generalu Nojku Marinoviću.

Ovom prigodom ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik Varina Jurica Turk održala je predavanje o ratnim događanjima na području Župe dubrovačke. Prisjetila se svega što su branitelji učinili u Domovinskom ratu i zahvalila za pomoć i u svakodnevnom radu Muzeja kao i zajedničkom očuvanju sjećanja na Domovinski rat. Čestitala je svim nagrađenim laureatima, ali i svim Župkama i Župljanima Dan Općine.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija