Grad

U tijeku su radovi na novim pješačkim prijelazima od Komolca do Mokošice

U tijeku su radovi na novim pješačkim prijelazima od Komolca do Mokošice
cof

U tijeku su radovi na uređenju pješačkog prijelaza u Komolcu kod benzinske postaje, prvog od ukupno četiri nova na dijelu nerazvrstane ceste Sustjepan – Mokošica. Najprije se izvode radovi prilagodbe nogostupa i izgradnje nedostajućeg nogostupa na samoj lokaciji, nakon čega će se postaviti prometni znakovi, a potom slijedi iscrtavanje samog pješačkog prijelaza.

Nakon Komolca radit će se i novi pješački prijelazi u Rožatu kod autobusnog stajališta, u Novom naselju Mokošica kod autobusnog stajališta ispod naselja Naš dom i u Mokošici na dijelu ceste od Novog naselja prema Mokošici. Završetak radova na sve četiri lokacije očekuje se do početka svibnja. Grad Dubrovnik označavanjem novih pješačkih prijelaza i izgradnjom pripadajućih nogostupa želi doprinijeti većoj razini sigurnosti pješaka, osobito djece, u prometu.

Prethodno je Grad Dubrovnik naručio izradu Prometnog elaborata za označavanje pješačkih prijelaza na ovoj dionici, a koji je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama upućen Policijskoj upravi na ishođenje prethodne suglasnosti, što je bio preduvjet za realizaciju projekta.

Ukupna vrijednost radova na označavanju predmetnih pješačkih prijelaza i uređenja nogostupa je oko 175.000,00 kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist