Kultura

U SVETOJ KLARI Predavanje o korčulanskoj sakralnoj baštini

U SVETOJ KLARI Predavanje o korčulanskoj sakralnoj baštini

‘Sakralna baština grada Korčule i osvrt na monografiju ‘Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule’ (2014.)’ naslov je predavanja koje će se održati u danas 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II..

Uz power point prezentacije predavanje će održati doc. dr. sc. Damir Tulić i prof dr. sc. Nina Kudiš s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a organizator predavanja je Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

-Prilika je ovo da se dubrovačka javnost detaljnije upozna s nekim pojedinostima iz bogate baštine nekadašnje Korčulanske biskupije, ali i da od samih autora sazna nešto o vrijednoj i bogato ilustriranoj znanstvenoj monografiji u kojoj je ta baština po prvi put na jednome mjestu predstavljena – ističu organizatori.

Znanstvena monografija ‘Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule’ objavljena je 2014. godine u nakladi Župnog ureda Korčula, a autori su Damir Tulić i Nina Kudiš.

Monografija je dobila godišnju nagradu ‘Radovan Ivančević’ za 2014. koju dodjeljuje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist