Kultura

69. DLJI Nekadašnje ‘čudo od djeteta’ održat će majstorsku radionicu

69. DLJI Nekadašnje 'čudo od djeteta' održat će majstorsku radionicu

Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održat će tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice, a vodit će ih violinist Stefan Milenković, tenor Krešimir Špicer i pijanistica Maria João Pires.

Programi se ostvaruju u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje će se održavati satovi dok će završni koncerti radionica biti izvedeni u ljetnikovcu Bunić – Kaboga.

Majstorska radionica Stefana Milenkovića trajat će od 23. do 29. srpnja, a polaznicima će omogućiti tri individualna te šest grupnih violinskih satova sa Stefanom Milenkovićem, dok će posljednji dan majstorske radionice polaznici nastupiti na završnom koncertu koji se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održava u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić – Kaboga.

Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice, a ulaz slobodan za publiku. Prijave za majstorsku radionicu Stefana Milenkovića zaprimaju se preko umjetnikovih mrežnih stranica do 15. svibnja, a uskoro će biti otvorene i prijave za majstorske radionice Krešimira Špicera te Marije João Pires.

Ugovor o donaciji zaklade Caboga Stiftung Dubrovačkim ljetnim igrama vrijedan je 920.000 kuna, a zahvaljujući tome 69. Igre će osim tri majstorske radionice za mlade glazbenike organizirati i nekoliko koncerata u sklopu Igara i u izvanfestivalskom periodu.

-Naša misija je investiranje u budućnost, u ljude i u objekte za javnu namjenu i ova suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama je nastavak našeg ulaganja u Dubrovnik, prvenstveno u mlade i talentirane umjetnike – kazao je povodom potpisivanja ugovora predsjednik zaklade dr. Ivo Felner.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist