Kultura

69. DLJI Nekadašnje ‘čudo od djeteta’ održat će majstorsku radionicu

Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održat će tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice, a vodit će ih violinist Stefan Milenković, tenor Krešimir Špicer i pijanistica Maria João Pires.

Programi se ostvaruju u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje će se održavati satovi dok će završni koncerti radionica biti izvedeni u ljetnikovcu Bunić – Kaboga.

Majstorska radionica Stefana Milenkovića trajat će od 23. do 29. srpnja, a polaznicima će omogućiti tri individualna te šest grupnih violinskih satova sa Stefanom Milenkovićem, dok će posljednji dan majstorske radionice polaznici nastupiti na završnom koncertu koji se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održava u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić – Kaboga.

Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice, a ulaz slobodan za publiku. Prijave za majstorsku radionicu Stefana Milenkovića zaprimaju se preko umjetnikovih mrežnih stranica do 15. svibnja, a uskoro će biti otvorene i prijave za majstorske radionice Krešimira Špicera te Marije João Pires.

Ugovor o donaciji zaklade Caboga Stiftung Dubrovačkim ljetnim igrama vrijedan je 920.000 kuna, a zahvaljujući tome 69. Igre će osim tri majstorske radionice za mlade glazbenike organizirati i nekoliko koncerata u sklopu Igara i u izvanfestivalskom periodu.

-Naša misija je investiranje u budućnost, u ljude i u objekte za javnu namjenu i ova suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama je nastavak našeg ulaganja u Dubrovnik, prvenstveno u mlade i talentirane umjetnike – kazao je povodom potpisivanja ugovora predsjednik zaklade dr. Ivo Felner.

Pročitajte još

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

Dulist

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

U SRIJEDU Predstavljanje knjige ‘Snažne godine’ autorice Lucije Kovačević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija