Kultura

Tomislav Fačini i Marco Graziani u završnici Dubrovačkog glazbenog proljeća

Tomislav Fačini i Marco Graziani u završnici Dubrovačkog glazbenog proljeća

Dubrovačko glazbeno proljeće, ciklus od četiri koncerta organiziran od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra, završit će danas koncertom u dubrovačkoj katedrali s početkom u 20 sati.

Orkestrom će ravnati maestro Tomislav Fačini, a kao solist će nastupiti violinist Marco Graziani.  Na programu je Simfonija br. 6 u D duru ‘Jutro’ Josepha Haydna, dok ćemo solista čuti u Koncertu za violinu i orkestar u D duru Johannesa Brahmsa.

Svestranog zagrebačkog dirigenta Tomislava Fačinija dubrovačka publika jako dobro pozna i voli, a imala je priliku čuti i mladog violinista Marca Grazianija koji je u gradu nastupio kako s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Violinu je počeo učiti u dobi od sedam godina, 2010. diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Iste godine postaje i asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje od 2016. djeluje kao docent. Koncertni je majstor Zadarskog komornog orkestra od 2011., a od 2012. do 2016. obnašao je funkciju koncertnog majstora orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Solistički, u komornim sastavima i s orkestrima uspješno se predstavio publici u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Nizozemskoj, Litvi, Njemačkoj, Portugalu, Poljskoj, Japanu i Rusiji. Godine 2009. snimio je svoj drugi nosač zvuka s violončelistom Stjepanom Hauserom. Osvojio je brojne nagrade i priznanja među kojima su državna nagrada ‘Stjepan Šulek’ za najbolju violinističku izvedbu u 2005. i 2006. godini, godišnje nagrade grada Rijeke za vrhunske koncertne, umjetničke i natjecateljske uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu, nagrada ‘Papandopulo’, nagrada ‘Judita’ za nastup na Splitskom ljetu te nagrada ‘Ivo Vuljević’.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist