Kultura

U SURADNJI SA ZAKLADOM CABOGA STIFTUNG Otvorene prijave na radionicu ‘Kolende u susjedstvu Kaboge’

Radionica o jeziku, običajima i učenju kolende pod nazivom Kolende u susjedstvu Kaboge održat će se pod umjetničkim vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić u subotu i nedjelju, 10. i 11. prosinca od 9 do 12 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Radionica je namijenjena uzrastu 8+, a prijave se zaprimaju na mail barbara.buslje@dubrovnik-festival.hr.

Koliko sličnosti, a koliko razlika kriju kolende koje su nastale u blizini ljetnikovca Bunić-Kaboga, kakve sve riječi i opise života iz davnine donose te kako izgleda uskošena domaćica i zašto su se ljudi prepadali kad bi im uvečer netko zakucao u prozor – sve to i još više može se doznati na dvodnevnoj radionici koja naglasak stavlja na četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca: one iz Dubrovnika, Zatona, Rijeke dubrovačke te s Gromače. Uz analizu riječi i običaja koje mnogi više ne poznaju, radionica će ponuditi i nezaobilazne segmente kad je o kolendi riječ – pjevanje i sviranje. Prijaviti se mogu sva zainteresirana djeca starija od osam godina, neovisno o prijašnjim iskustvima s kolendom, a ukoliko znaju svirati pozvani su ponijeti svoje instrumente.

Završna priredba Kolenda Kabogi održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija