Županija

U Stravči otkriven spomenik poginulim braniteljima

U sklopu proslave Dana Općine Konavle i 30. obljetnice oslobođenja Konavala u Stravči je otkriven spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kojeg su podigli mještani Stravče zajedno s Općinom Konavle.
Spomenik su otkrili članovi obitelji pokojnih genarala Janka Bobetka i Nojka Marinovića. Svečanu misu u crkvi sv. Jurja služio je generalni vikar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan, a prigodnu molitvu prilikom otkrivanja spomenika uputio je župnik fra Ilija Stipić. Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio mještanima Stravče, a okupljenima se zahvalom obratio predsjednik Mjesnog odbora Miho Orepić.
Ovom prilikom otkrivena je ploča zahvale za realizaciju projekta vodovoda na Konavoskim brdima 2013. godine. Načelnik Lasić se prisjetio pokojnog prvog načelnika Luke Korde, čijim je naporima ostvaren taj veliki projekt, a zahvalio se i gosparu Božu Martinoviću na intenzivnom zalaganju za dovođenje vode na Brda što je jedan od osnovnih preduvjeta za zadržavanje stanovništva.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija