AktualnoGradUrednički izbor

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 160 vatrogasaca sudjelovalo u utrci u Orašcu

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 160 vatrogasaca sudjelovalo u utrci u Orašcu

Održana je 1. Međunarodna Vatrogasna utrka Dubrovnik u Vrtovima sunca u Orašcu.

U utrci je sudjelovalo oko 160 profesionalnih, dobrovoljnih i umirovljenih vatrogasaca, a otvorio ju je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, izvijestili su iz Grada.

Ova utrka od šest kilometara organizirana je u znak sjećanja na preminulog Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te člana DVD-a Orašac. Komlenac je stradao prilikom gašenja požara na području Ljupča, 31. srpnja 2022.

Prikupljenim sredstvima iz utrke financirat će se troškovi organizacije i realizacije natjecanja, a sva ostala sredstva od uplaćenih donacija i kotizacija koristit će se za izradu kamene biste Goran Komlenac.

– Drago mi je što se na ovaj način zajednica vatrogasaca, druga obitelj Gorana Komlenca, odlučila prisjetiti na sve ono što je Goran dao za ovaj grad. Dao je najvrijednije što je imao, a to je svoj život. Trajno moramo biti zahvalni njemu i svim članovima njegove obitelji – istaknuo je gradonačelnik Franković, dodavši da će se napraviti Spomen obilježje na mjestu pogibije.

– Arhitektonsko rješenje napravila je renomirana dubrovačka arhitektica Lea Đurović Ruso. Obitelj je dala suglasnost i ja vjerujem da vrlo skoro krećemo u raspisivanje natječaja s obzirom da smo osigurali sva sredstva – rekao je gradonačelnik Franković.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist