Aktualno

Hrvoje Brbora počasni je konzul Finske

Direktor Hotela Lapad Hrvoje Brbora postao je počasni konzul Finske u Dubrovniku. Novi Počasni konzulat Finske otvorit će se svečano u srijedu, 17. svibnja kada u Dubrovnik dolazi i veleposlanik Finske Kalle Kankaanpää.
Kako se navodi u objavi za medije, novi Počasni konzulat Finske u Dubrovniku važan je zbog sve većeg broja finskih turista koji posjećuju ovaj dio Hrvatske koji je u ljetnim mjesecima povezan direktnim letovima iz Helsinkija. Osim jačanja partnerstva u sektoru turizma, počasni konzul Hrvoje Brbora doprinijet će i promicanju gospodarskih i kulturnih odnosa između Finske i Hrvatske. Osim zastupništva u Dubrovniku, Finska ima Počasne konzulate u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku koji rade zajedno s veleposlanstvom Finske na promicanju i jačanju bilateralnih odnosa i partnerstva između Finske i Hrvatske na svim razinama, uključujući trgovinu, turizam, kulturu i obrazovanje. Počasni konzuli Finske igraju važnu ulogu u uspostavljanju kontakata i razvoju odnosa dviju zemalja. Finska ima mrežu od približno 400 počasnih konzula u više od 130 zemalja.

Pročitajte još

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Promocija ljepota Hrvatske i Dubrovnika kroz Vlogfest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija