Aktualno

U protekloj godini u Dubrovniku rođeno sto beba manje nego 2021.!

Službeni podaci DZS-a o broju rođene djece u Hrvatskoj još nisu izašli, no istraživanje po rodilištima pokazalo je da lani rođeno oko 2.000 djece manje nego 2021. godine. Jedini plus bilježe rodilišta u Šibeniku, Kninu, Vukovaru te zagrebačkoj Petrovoj bolnici i KBC Sestara milosrdnica, a jedina županija koja bilježi pozitivan rezultat i više rođene djece u odnosu na godinu ranije je Šibensko-kninska županija, navodi portal župan.hr.

Prema podacima, velik pad bilježi dubrovačka bolnica gdje je lani bilo 775 poroda i 772 rođene beba, a godinu prije 883 poroda i 896 rođenih beba. Tako i Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 124 manje rođenih beba.

U bjelovarskom rodilištu  u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u 2021.godini bilo je 561 poroda, a rođeno 565 djece dok je lani bilo 549 poroda  i rođeno 555 beba. Odnosno, svega 10 manje u godinu dana. U Zadarskoj županiji, odnosno zadarskoj Općoj bolnici u 2022. godini  rođena je 1491 beba, od čega 20 blizanaca, odnosno 1 471 porod. Godinu prije bilo je 1578 poroda i rođeno je 1595 beba. U godinu dana rođeno je 104 beba manje. Jedna zadarska obitelj u 2022. godini dobila je deseto dijete, po dvije su obitelji dobili osmo i sedmo dijete, a tijekom prošle godine u Zadarskoj županiji jedna je obitelj dobila trojke. U  koprivničkoj Općoj bolnicu u Koprivničko-križevačkoj županiji lani je bilo 682 poroda te je rođeno 691 beba, čak devet blizanačkih trudnoća, a prva ovogodišnja beba je djevojčica rođena 1. siječnja. Statistika je posljednjih pet godina u padu, a prošle je godine bio 91 porod manje nego prethodne godine. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UDRUGA RINA MAŠERA Ove godine proslavili 65. godišnjicu rada, pokrenuli i važnu akciju

Karmen Maškarić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog otežavajućih okolnosti danas su neke ulice bez vode, provjerite je li i vaša!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija