Koronavirus u Hrvatskoj

U PRODAJI DO KRAJA TJEDNA U Hrvatsku stigla prva pošiljka kućnih testova na koronavirus

U PRODAJI DO KRAJA TJEDNA U Hrvatsku stigla prva pošiljka kućnih testova na koronavirus

U Hrvatsku je stigla prva pošiljka kućnih antigenskih testova na koronavirus. Kako javlja HRT, od sutra će se moći nabaviti u zagrebačkim ljekarnama, a do kraja tjedna i u cijeloj zemlji.
Test je jednostavan, a koštat će 75 do 85 kuna, potvrdio je za HRT član uprave Medike Jakov Radošević. Najveće zanimanje zasada su pokazali hotelijeri, koji test planiraju ponuditi svojim gostima.
-Medika ih je danas zaprimila od uvoznika – to su testovi za samotestiranje. To su prvi testovi koji su prijavljeni i odobreni od strane HALMED-a. Dobili smo prvu količinu i nadam se da će do kraja dana biti zaprimljeni, a sutra ujutro će krenuti distribucija po ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Jakov Radošević.
Dodao je kako očekuje da bi do kraja petka sve zainteresirane ljekarne i trgovine za promet na malo mogle ponuditi građanima takav test. Testom se registrira kvalitativna prisutnost antigena. Taj se test koristi na površini nosa, nosni bris je na oko 2-2,5 cm, stavlja se u tekućinu a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. U maloprodaji će koštati 75-85 kuna.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist