Grad

U Novoj Mokošici za 18 mjeseci 43 stana po modelu ‘dubrovačkog POS-a’

Kroz narednih 18 mjeseci u Novoj Mokošici izgradit će se 43 stana iz programa ‘dubrovačkog POS-a’, što će omogućiti Grad Dubrovnik u suradnji s Vladom Republike Hrvatske.

Naime, Grad Dubrovnik dobio je mogućnost da za 38 milijuna kuna postane vlasnik ovih stanova te još 63 parkirnih mjesta.

-Grad Dubrovnik je u dogovoru s Vladom RH odlučio kupiti ove stanove te ih iskoristiti za realizaciju POS-ovih stanova. Istovremeno, započela je i izrada idejnog projekta za tri zgrade u Solitudu, gdje bi, u 120 stanova, također trebale biti smještene mlade dubrovačke obitelji.

Kako je i obećao u izbornoj kampanji, gradonačelnik Mato Franković upravo je stambeno zbrinjavanje mladih dubrovačkih obitelji, uz rješenje vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava za sve domove na području Grada, jedan od najvećih projekata nove gradske uprave. Zamišljeno je da mladi parovi žive u stanovima 10 godina i za to plaćaju najamninu od 1500 kuna. Protekom 10 godina, obiteljima će biti ponuđeno da otkupe stanove po cijeni od 1300 eura za metar kvadratni s time da im se plaćena najamnina uračuna u cijenu – navode iz Grada Dubrovnika.

Osim Nove Mokošice koja će sa svoja 43 stana biti najranije završena te Solituda, po završetku gradnje ovih stanova planira se i gradnja iz istog programa i po istom modelu, a na području Pobrežja.

Inače, Grad Dubrovnik će uskoro početi s izradom pravilnika i pokretanjem natječaja za dodjelu ova 43 stana u Novoj Mokošici.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija