Zanimljivosti

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

Druga ovogodišnja vođena pješačka turu po Konavlima u organizaciji Agroturizma Konavle održat će se u nedjelju, 22. svibnja s početkom u 15:00 sati. Svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznat će dio prirodnog i povijesnog bogatstva Konavala, kao i dio agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata.

Nedjeljna tura vodi od Vučjeg ždrijela i ‘Ranča Novaković’, gdje je osiguran parking za sve sudionike, preko polja do adrenalinskog parka i prve kućice na drvu ‘Cadoms village’, povijesnih lokaliteta, ‘Izletišta Bakićevo’, a na povratku prema polaznoj točki posjetit će se i prostor moto kluba ‘Dvije rote’. Dužina staze je 10-ak kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 19:30 sati. Staza vodi i šumskim i makadamskim kao i asfaltnim putima, uz jedan uspon, a zbog dužine ture preporučuje se sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno.

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije ‘Proljeće u Konavlima’. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj ‘Konavoska vina i ledenice’ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala. Također, prošle nedjelje realizirana je prva vođena pješačka tura Močići-Pendovo selo-Močići s više od 60 sudionika kao i posjet Istri i sajmu kobasica u Sv. Petru u Šumi. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist