Zanimljivosti

U nedjelju ćete teleskopima moći promatrati Mjesec, Jupiter i Saturn!

U nedjelju ćete teleskopima moći promatrati Mjesec, Jupiter i Saturn!
U organizaciji Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanskežupanije te Hrvatskog astronomskog saveza obilježit će se Svjetski tjedan Svemira.
U nedjelju 9. listopada započinju dani astronomije gdje će do 12. listopada biti organiziranapromatranja Mjeseca, Jupitera, Saturna i Sunca na Porporeli te Mala škola astronomije,radionica o Suncu i otvaranje izložbe ‘Život zvijezda’ u Centru za mlade Dubrovnik. Cijeliprogram vodit će glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, Dorian Božičević.
U noći punog Mjeseca, u nedjelju od 20 do 22 sata održat će se javno promatranje Mjeseca,Jupitera i Saturna teleskopima na Porporeli, dok će se dnevno promatranje Sunca održati naistom mjestu u utorak od 10 do 12 sati.
Mala škola astronomije odvijat će se 10. i 11. listopada (ponedjeljak i utorak) od 19 do 21 satu Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.U srijedu 12. listopada od 16 do 18 sati radionicom o Suncu (također za učenike od 1. do 4.razreda osnovne škole) završavaju ovogodišnji Dani astronomije.
Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist