Zanimljivosti

U nedjelju ćete teleskopima moći promatrati Mjesec, Jupiter i Saturn!

U organizaciji Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanskežupanije te Hrvatskog astronomskog saveza obilježit će se Svjetski tjedan Svemira.
U nedjelju 9. listopada započinju dani astronomije gdje će do 12. listopada biti organiziranapromatranja Mjeseca, Jupitera, Saturna i Sunca na Porporeli te Mala škola astronomije,radionica o Suncu i otvaranje izložbe ‘Život zvijezda’ u Centru za mlade Dubrovnik. Cijeliprogram vodit će glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, Dorian Božičević.
U noći punog Mjeseca, u nedjelju od 20 do 22 sata održat će se javno promatranje Mjeseca,Jupitera i Saturna teleskopima na Porporeli, dok će se dnevno promatranje Sunca održati naistom mjestu u utorak od 10 do 12 sati.
Mala škola astronomije odvijat će se 10. i 11. listopada (ponedjeljak i utorak) od 19 do 21 satu Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.U srijedu 12. listopada od 16 do 18 sati radionicom o Suncu (također za učenike od 1. do 4.razreda osnovne škole) završavaju ovogodišnji Dani astronomije.
Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti ovdje.

Pročitajte još

U svim poštanskim uredima od 1. prosinca dostupne eurokovanice

Dulist

Danas je Svjetski dan kućnih ljubimaca!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Sve što vinu treba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija