Zanimljivosti

Kako suvremene tehnologije možemo koristiti u svrhu povećanja pristupačnosti i kvalitete života?

U četvrtak 13. listopada s početkom u 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik održati će se radionica o pristupačnosti. Radionica je namijenjena prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali su dobrošli. Na radionicu se možete prijaviti preko ove poveznice.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) dugi niz godina surađuju u razvijanju programskih rješenja s ciljem povećanja digitalne inkluzije. Zaključili su da se razvoj uključivog digitalnog društva s jednakim mogućnostima za sve članove, s naglaskom na osobe s invaliditetom, postiže povećanjem svijesti javnosti o pojmovima kao što su različitost, uključivost, jednake mogućnosti, kao i o ispravnom pristupu u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

Na radionici sudionici će saznati što je to pristupačnost i zašto nam je toliko važna, otkrit će čemu služe ozbiljne igre, a potom testirati mobilne i web aplikacije koje su nastale suradnjom HAKOM-a i FER-a. Jedna od aplikacija je „Susretnica“ koja u formi ozbiljne igre, kroz zanimljiv i zabavan način ukazuje na ispravan pristup u komunikaciji s osobama s različitim tipovima invaliditetom.

Na svojim ili testnim uređajima sudionici će moći isprobati aplikacije koje koriste proširenu stvarnost te saznati kako suvremene tehnologije možemo koristiti u svrhu povećanja pristupačnosti i kvalitete života osoba s invaliditetom.

Pročitajte još

Besplatna stručna vodstva po Gradu ‘Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru’

Dulist

[FOTO/VIDEO] Vatreno se navija za Hrvatsku u Studentskom domu!

Dulist

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija