Županija

U našoj županiji ‘umjereno’, a DHMZ upozorava na temperature do 40 stupnjeva Celzijusa

U našoj županiji 'umjereno', a DHMZ upozorava na temperature do 40 stupnjeva Celzijusa

Za Dubrovačko-neretvansku županiju od srijede 20. srpnja do petka 22. srpnja prognozirana je umjerena opasnost od pojave toplinskog vala, dok je za subotu 23. srpnja 2022. prognozirana velika opasnost od pojave toplinskog vala, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite upute dežurnih službi, zaštite svoje i zdravlje svojih bližnjih od vrućina u narednom razdoblju. Više o ovoj temi možete saznati na stranici Zavoda za javno zdravstvo, zapisali su iz ZZJZ naše županije.

S druge strane Index prenosi kako DHMZ izdaje upozorenje za novi toplinski val u cijeloj Hrvatskoj s temperaturama koje će se popeti do 40 stupnjeva Celzija.

“Upozoravamo na novi toplinski val u cijeloj zemlji. Nakon predaha od desetak dana, na Jadranu su se sredinom mjeseca ponovno pojavili temperaturni uvjeti za nastanak toplinskog vala, no opasnost do danas uglavnom nije prelazila umjerenu. Prema prognozama, to će se promijeniti idućih dana, pogotovo u razdoblju od 21. do 24. srpnja. Unutrašnjost je, nakon duljeg izostanka izraženije vrućine, na pragu toplinskog vala”, stoji u upozorenju DHMZ-a.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist