Županija

KONAČNO Obnavlja se gimnazijska sportska dvorana

KONAČNO Obnavlja se gimnazijska sportska dvorana

Potpisani su ugovori s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik.

Energetskoj obnovi Učeničkog doma Dubrovnik dodijeljen je maksimalni iznos sufinanciranja od dva milijuna kuna od ukupno prihvatljivih 5,36 milijuna kuna. Projektom će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija i zaštititi od sunčevog zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak–voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom.

Nakon završetka radova energetske obnove ova odgojno-obrazovna ustanova će biti prva u potpunosti energetski neovisna ustanova, kojoj je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Za energetsku obnovu sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik odobren je iznos od 600 tisuća kuna od ukupno 1,5 milijuna kuna prihvatljivih troškova. Na taj način će se dvorana, koju već koriste učenici Gimnazije Dubrovnik, u potpunosti obnoviti čime će se preduvjeti za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture podići na višu razinu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist