Koronavirus u Hrvatskoj

INTERAKTIVNA KARTA U našoj županiji Mljet šampion u cijepljenju, obje doze primilo 45 posto stanovnika

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba – gradovi i općine – u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno grada Zagreba.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze 2. kolovoza 2021., prema mjestu prebivališta iz OIB sustava te DZS procjeni ukupnog stanovništva sa kraja 2019. godine.

Prema njemu krenemo li od najjužnije točke naše županije u Općini Konavle s dvije doze cijepljeno je 36,04 posto stanovnika, u Župi dubrovačkoj 31,99 posto, Gradu Dubrovniku 34,78 posto, Dubrovačkom primorju 37,3 posto, Stonu 33,12 posto, Orebiću 29,37 posto, Janjini 39,46 posto, Trpnju 41,73 posto, Mljet je na 45,01 posto, Lastovo na 41,09 posto, a na otoku Korčuli – Lumbarda na 26,58 posto, Grad Korčula na 39 posto, Smokvica na 34,92 posto, Blato na 35,88 posto i Vela luka na 37,31 posto cijepljenog pučanstva.

Inače, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji drugom dozom cijepljeno je 34,41 posto stanovnika dok je ukupna Jadranska regija na 32,36 posto.

Mapa procijepljenosti bit će redovito ažurirana s napomenom o datumu ažuriranja. Procijepljenost je vizualizirana na tri NUTS razine – cijela RH, četiri regije i na razini županija te razini općina.

Mapu možete otvoriti OVDJE.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija