Koronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatskoj šest novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

korona 7

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske na konferenciji za medije u četvrtak u 14 sati izvijestio je o najnovijim podatcima o širenju epidemije koronavirusa u državi. Podsjetimo, zaključno sa srijedom u 14 sati u Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 2119 osoba zaraženih koronavirusom, a 1601 pacijent je ozdravio.

– U posljednja 24 sata imamo 6 novooboljelih u RH, time smo došli do broja 1125. Hospitaliziranih ima 9 manje, na respiratoru je 13 pacijenata. Imamo i 40 novoozdravljenih, ukupno 1641 osoba. U samoizolaciji je više od 18 tisuća osoba. Nažalost, preminula je jedan osoba u Klinici za infektivne bolesti što je ukupno 86 osoba – rekla je ispred Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević.

Ministar Davor Božinović poručio je da će se od danas dopustiti rad autoškola te izvan snage stavlja odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta.

– Preminula osoba je 1948. godište te je vijeli niz prethodno dijagnostiviranih bolesti pridonio smrtnom ishodu – kazala je dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’.

O radu ugostiteljskih objekata koji započinje od ponedjeljka nešto više rekao je Krunoslav Capak.

– Danas prije podneva objavljene su upute za rad. Ne radi se o popuštanju već imamo povoljnu situaciju pa možemo krenuti. Propisali smo stroge mjere higijene i dezinfekcije. Tu nema spornih elemenata. Sve je ostalo kako smo rekli, osim što će moći poslovati i objekti koji nemaju terase. Unutra će se moći posluživati hrana. Stavili smo distancu između stolova i osoba koje sjedu za njim – poručio je ravnatelj HZJZ dr. Krunoslav Capak.

Komentirao je i o zabrani natjecanja za učenike.

– Mislim da se moram malo šire o tome informirati. Test znanja se provodi u zatvorenom prostoru i dolazi više djece iz različitih djelova Hrvatske što nije prihvatljivo – zaključio je.

Ovisno o povoljnom trendu, naglasio je Božinović, ukinut će se sve propusnice. To znači da bi se mogli održati i parlamentarni izbori.

– Vlada je donijela posebnu odluku vezanu za otvaranje škola. O njoj će izvijestiti ministrica Divjak nakon sjednice Vlade – izjavio je Božinović.

– Catering je radio do sada, što se tiče organizacije slavlja moramo još propisati kako će se to raditi, a smjer koji ćemo se voditi je jednak onom kod ugostiteljskih objekata – iznio je Capak o funkcioniranju catering usluge.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist