Koronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatskoj 15 novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

bolnica seroloski testovi korona laboratorij25

Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu u 14 sati objavio je informacije vezane uz širenje epidemije koronavirusa u RH. Uaključno sa petkom u Hrvatskoj je 2161 oboljelih od koronavirusa. Preminulo je osamdeset i šest osoba, a 1689 ih se oporavilo.

– U posljednja 24 sata zabilježeno je 15 novooboljelih od koronavirusa što daje ukupan broj 1701. Nažalost je preminula jedna osoba pa ukupno preminulih imamo 87, otpuštenih iz bolnica 668 što je za 17 više nego jučer, a kod kuće 20 više. U samoizolaciji je više od 16 tisuća osoba. 14 od 15 danas pozitivnih dolazi iz tog rezervoara – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Moramo biti oprezni, naglasio je predsjednik stožera Davor Božinović. Svjedoci smo ovih dana koliko je malo potrebno da se virus opet vrati.

– Trudit ćemo se održati balans da se sve što može odvija bez restrikcija, a gdje se pojavi žarište kao na Braču ćemo reagirati s mjerama. Razmatramo odluku o liberalizaciji e-propusnica. Nadamo se da nas do sutra nešto neće iznenaditi. – dodao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist