Zanimljivosti

U gruškoj luci opća vježba sigurnosti

Uponedjeljak od 10 do 11.30 sati u gruškoj luci održat će se opća vježba sigurnosti koja će obuhvatiti većinu mjera utvrđenih planom sigurnosne zaštite luke.

U vježbi će sudjelovati Lučka uprava Dubrovnik, MUP, Lučka kapetanija Dubrovnik, Carina, Državni ured za zaštitu i spašavanje – Županijski centar 112, zaštitarske službe, vatrogasne postrojbe, hitna medicinska pomoć, putnički brod ''Adonia'', lučki tegljač, dežurni peljar, eko brodica CIAN Split, Luka Dubrovnik d.d. i  Sanitat Dubrovnik.

Vježba će se temeljiti na pretpostavljenom slijedu događanja koji objedinjuje jednu ili više sigurnosnih prijetnji nacionalnoj sigurnosti – lučkom području i postrojenjima, brodovima i osobama na lučkom području te šire (područje gradskog naselja)  i međunarodnoj sigurnosti (indirektno).

Na vježbi će se detektirati sumnjiva naprava na rendgenskom uređaju kod brodske skale na putničkom brodu ''Adonia'' na vezu 12 u luci Dubrovnik, te će se provesti aktivnosti koje slijede na daljnjem otklanjanju opasnosti za lučko područje.

Pročitajte još

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dulist

Djeco, ne propustite biciklijadu na igralištu OŠ Montovjerna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija