Sport

U Gradu 1:0, u Kninu 3:2

U Gradu 1:0, u Kninu 3:2

U devetom kolu 3. Hrvatske nogometne lige skupina Jug, Gošk i Konavljanin ostvarili su pobjede. Konavljanin je na Gnjilama svladao Jadran Luka Ploče s minimalnih 1:0.

U utakmici na Gnjilama Konavljanin je u 10. minuti mogao doći do vodstva, međutim udarac Njire je otišao preko vratnice. Odgovor gostiju se nije dugo čekao, već u 19. minuti sto postotnu šansu za prednost Pločana spasio je Schwantes, inače novo pojačanje Konavljanina ove sezone. Do kraja poluvremena nije bilo većih prigoda s obje strane.

U nastavku susreta u 56. minuti gosti dolaze do velike prilike, međutim Benčun je ostao na visinu zadatka. Deset minuta poslIje, još jedna stopostotna šansa za goste, ali i ovoga puta Benčun je obranio 'zicer'. Igra se rasplamsala s obje strane, obje su momčadi držale presing, no isplatilo se jedino momčadi iz Čilipa. Njire je u 83. minuti pogodio za 1:0 što se na kraju ispostavilo konačan rezultat.

Gošk je u Kninu  napravio malo čudo. Naime, domaćini su već u prvih trinaest minuta imali vodstvo od 2:0, međutim u drugo poluvrijeme Goškovci su ušli spremnije i odlučnije te na najbolji način iskoristili opuštanje domaćina.

Zahvaljujući Josipu Papiću koji je postigao dva pogotka u 56. i 93. te Caputu u 80. minuti Gošk je okrenuo rezultat u svoju korist te svladao Dinaru 3:2!

Ostali rezultati 9. kola
Zagora – Velebit 1:2, Omiš – Jadran Kaštel Sućurac 3:1, Primorac Stobreč – BŠK Zmaj 4:0, Hrvace – Primorac Biograd 1:2, Neretva – Raštane 2:1, Val – Uskok 2:1, Zmaj Makarska – Neretvanac 0:3.

Iduće kolo je na rasporedu u srijedu, 16. listopada od 16 sati, a sastaju se Zagora – Dinara, Velebit – Neretvanac, Uskok – Zmaj Makarska, Raštane – Val, Primorac Biograd – Neretva, BŠK Zmaj – Hrvace, Jadran Luka Ploče – Primorac Stobreč.

Pročitajte još

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

ATLETSKI KLUB DUBROVNIK 21 medalja na prvom kolu Dalmatinske lige

Dulist

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist