Koronavirus u Hrvatskoj

U Gospinom polju cijepi se 1.400 turističkih djelatnika, Franković: Najave za sezonu su izvrsne

U Gospinom polju cijepi se 1.400 turističkih djelatnika, Franković: Najave za sezonu su izvrsne

Cijepit će se 1400 djelatnika u turizmu što je jaka poruka prema prioritetno-emitivnim tržištima da će dolazak u Dubrovnik biti siguran te da će oni biti u kontaktu s osobama koje su prethodno cijepljene – poručio je u subotu gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska punkta za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Sportskoj dvorani, u Gospinom polju.

Tom prilikom osvrnuo se na najave za nadolazeću sezonu.

– Veseli činjenica što je Delta Airlines potvrdila svoj let prema Dubrovnik, dakle New York-Dubrovnik od srpnja do listopada. Od prije imamo potvrđen United. Kad zbrojimo sjedala samo ove dvije kompanije trebali bi realizirati oko 40 tisuća turista. Posljednji put kada je Dubrovnik bio povezan na ovaj način sa SAD-om to je bilo prije Domovinskog rata zbog čega je uspjeh još i veći. Također, veseli činjenica da smo jučer dobili službenu obavijest kako KLM leti svakodnevno od lipnja do listopada iz Amsterdama za Dubrovnik što predstavlja prvu takvu liniju koju je ova kompanija uvela od 1988. Uistinu se radi o izvrsnim najavama. Sinoć smo dobili službenu najavu britanske vlade, odnosno odjavu semafora. Crvene, narančaste i zelene zemlje su određene s tim da se svaka dva tjedna ta lista mijenja. Hrvatska je u ovom trenutku narančasta zemlja – iznio je.

U Gospinom polju cijepi se 1.400 turističkih djelatnika, Franković: Najave za sezonu su izvrsne

Idemo u dobrom smjeru, dodao je Franković.

– Epidemiološka situacija je svakim danom sve bolja i bolja. Uz uvjet da se cijepe turistički djelatnici, ja vjerujem da mi u idućih dvadesetak dana kao zemlja možemo doći u zelenu zonu. Prije toga ćemo mi sigurno doći kao županija, međutim Velika Britanija nije zemlje dijelila po regijama, nego ih gleda u globalu. Trendovi su dobri. Na području Dubrovnika već vidimo dio gostiju. Dolaze postojećim linijama te je Dubrovnik u ovom trenutku povezan s osam međunarodnih linija. Gosti s njima dolaze i osjećaju se sigurno. Brojka zaraženih je svakim danom na području Dubrovnika, ali i Dubrovačko-neretvanske županije sve manja tako da uistinu možemo biti optimistični što se tiče nadolazeće turističke sezone – zaključio je.

I župan dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić podržao je današnju akciju te se uvjerio kako je sve izvrsno organizirano.

– Situacija ide u dobrom smjeru, a cilj nam je dosegnuti 70 posto turističkog prometa iz turističke 2019. Brojka procijepljenih osoba se povećava čime se u prvom redu osigurava imunitet naših sugrađana, ali i stvaraju preduvjeti za sigurnu turističku sezonu – naglasio je župan Dobroslavić.

U Gospinom polju cijepi se 1.400 turističkih djelatnika, Franković: Najave za sezonu su izvrsne

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist