Sport

U Dubrovniku se održava međunarodni teniski turnir. Glavna nagrada je 15 tisuća dolara

U Dubrovniku se održava međunarodni teniski turnir. Glavna nagrada je 15 tisuća dolara

ITF Dubrovnik Cup World Tour $15.000, u sklopu ITF (International Tennis Federation) World Cup, održava se od 31. ožujka do 10. travnja 2022. u Teniskom Centru Dubrovnik u Gospinom Polju.

Prva tri dana turnira, šesnaest igrača natječe se u prekvalifikacijama od kojih dvoje prolazi u službene kvalifikacije turnira. U službenim kvalifikacijama koje traju od 2. do 5. travnja, sudjelovat će 48 natjecatelja, od kojih će najboljih osam ući u glavni ždrijeb turnira. Glavni ždrijeb turnira održava se od 5. do 10. travnja. 10. travnja predviđeno je finale turnira. Pobjednik turnira osvaja nagradni fond u iznosu od 15.000 američkih dolara. Uz pojedinačni turnir, igrat će se i turnir parova.

ITF World Tour $15.000 je turnir koji omogućuje igračima amaterima ulazak u profesionalni tenis odnosno u ATP (Association of Tennis Professionals) ljestvicu, a potom na ATP i WTA (Women’s Tennis Association) World Tour. Gotovo svi profesionalni igrači su prije svoje profesionalne karijere, morali proći niz ITF turnira koji se uglavnom organiziraju u poznatim svjetskim gradovima poput Tokija, Pariza, Dubaija, Melbournea i New Yorka.

U svijetu postoji samo tridesetak, a u Hrvatskoj nekoliko ITF Futures turnira. Odlukom Hrvatskog Teniskog Saveza, Gradu Dubrovniku i Tenis Klubu Ragusa ustupljena je mogućnost glavnog organizatora. ITF Dubrovnik Cup $15.000 se u Dubrovniku održava prvi put i služi kao poticaj za daljnje organiziranje sličnih događaja i promociju tenisa kao profesionalnog sporta.

Tenis Centar Dubrovnik osnovan je 2011. godine. Vodeći je regionalni centar tenisa u jugoistočnoj Europi koji već niz godina radi na puno različitih projekata, a ove godine provodi ih dvadeset. Tri ovogodišnja projekta su na međunarodnoj razini, među kojima su dva ITF-a i tradicionalni Dubrovnik Dub Bowl. Cilj Tenis Kluba Ragusa je omogućiti lokalnim mladim igračima da se natječu s najboljim igračima u svijetu u svome rodnom gradu. Na turniru će nastupiti igrači iz 26 država svijeta.

Tenis Klub Ragusa do sada je bio dom za više od 400 odraslih amaterskih igrača tenisa i više od tisuću djece koji su aktivno trenirali tenis. Klub je kreirao mnoge nacionalne prvake u svim dobnim kategorijama.

Cilj Tenis Centra Dubrovnik i Tenis Kluba Ragusa je da se tenis igra kroz cijelu godinu, a neki od nadolazećih događaja su Dubrovnik Dub Bowl Preparation Camp koji se održava od 4. do 9. srpnja 2022., Dubrovnik Dub Bowl koji se održava od 11. do 17. srpnja 2022. i ITF World Tennis Tour Junior koji se održava od 17. do 23. listopada 2022.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist