Grad

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je ovog petka navečer u Lazaretima na otvorenju 5. Nacionalne konferencije savjeta mladih koja se u organizaciji Udruge gradova od 15. do 17. listopada održava u Dubrovniku.

Konferencija se kao središnji godišnji susret namijenjen savjetima mladih u Hrvatskoj održava uz potporu Grada Dubrovnika i Savjeta mladih Grada Dubrovnika, a okuplja predstavnike dvadesetak gradova. Po prvi put, uz članove savjeta mladih, sudjeluju i predstavnici gradskih vlasti i uprava, sve u cilju jačanja uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika.

Gradonačelnik Mato Franković uvodno je pozdravio organizatore i sudionike Nacionalne konferencije i poželio im dobrodošlicu u Dubrovnik i povijesni kompleks Lazareta koji je, podsjetio je, obnovljen sredstvima iz Europskih fondova. Istaknuo je značaj sudjelovanja i participacije građana u demokratskim procesima kao jedne od najodgovornijih funkcija lokalnih vlasti.

-Naša je dužnost kod mladih ljudi promicati spoznaju o važnosti društvenog i političkog angažmana jer oni tako postaju aktivni i odgovorni pojedinci koji će sutra u svojim sredinama stvarati nove vrijednosti – poručio je i istaknuo dubrovački model participativnog budžetiranja kao alata za sudjelovanje građana, posebno mladih, u donošenju odluka, promoviranju ideja i prijedloga za poboljšanje kvalitete života.

Prisutnima se u ime organizatora obratio i predstavnik Udruge Gradova Mario Žuliček, a zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić predstavio je razvoj projekta Centar za mlade koji danas djeluje u adekvatnom i potpuno opremljenom prostoru u Luci Dubrovnik ukupne površine 474 m2. U nastavku konferencije predstavljena su iskustva drugih gradova kroz primjere dobre prakse.

Savjeti mladih jedini su zakonski uređeni oblik sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj.

Pročitajte još

30 GODINA POSLIJE Vatrogasci Niko, Andro i Teo stradali su gaseći požar na hotelu Libertas

Dulist

GRADONAČELNIK BRANITELJIMA Hvala Vam što ste bili hrabri i imali čisto srce za obranu svog doma i Domovine

Dulist

JAKŠA KRILETIĆ JORDES: Jedva čekam otpjevati ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’ na Stradunu. Meni je to najdraža domoljubna pjesma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija