Grad

Grad Dubrovnik raspisao natječaj za učeničke i studentske stipendije

Knjige i knjižnice

Kako bi pružili potporu svojim mladim sugrađanima u školovanju u željenom zanimanju, Grad Dubrovnik i ove godine raspisuje natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2021./2022.

Natječaji se raspisuju u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Jednako kao i prošle godine, i ovogodišnjim natječajima naglasak se stavlja na zanimanja u zdravstvu, uključujući doktore medicine, medicinske sestre i tehničare te ostalo zdravstveno osoblje i to kroz stipendije za nadarene studente i one u deficitarnim zanimanjima.

Grad Dubrovnik će stoga u akademskoj godini 2021./2022. dodijeliti 22 studentske stipendije nadarenim studentima: devet stipendija u području društvenih i humanističkih znanosti, tri stipendije u umjetničkom području te 10 stipendija u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti, odnosno području biomedicine i zdravstva.

Grad Dubrovnik će također dodijeliti devet stipendija učenicima i 12 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, od tog broja tri stipendije su namijenjene za zanimanje doktor medicine, dvije stipendije za više medicinske sestre/viši medicinske tehničare, tri za medicinske sestre i dvije za edukacijske rehabilitatore.

Učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja namijenjeno je šest učeničkih i 10 studentskih stipendija. Stipendije će se za školsku, odnosno akademsku godinu 2021/2022. dodijeliti i svim učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te studentima koji su osobe s invaliditetom koji udovoljavaju uvjetima Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Dubrovnika.

Iznosi učeničkih stipendija kreću se od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko će se mjesečno isplaćivati učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe prolaze izvan Dubrovnika. Stipendije se ne isplaćuju za mjesece srpanj i kolovoz.

Sve detalje potražite na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika te pod rubrikom Natječaji.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist