Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi javni sanitarni čvorovi dostupni 24 sata dnevno

Grad Dubrovnik i Čistoća Dubrovnik pripremaju realizaciju dva nova javna WC-a, unutar povijesne jezgre i na Pilama, čime bi se riješio gorući komunalni problem. Priprema ovih projekata bila je glavna tema sastanka gradonačelnika Frankovića s članovima uprave Čistoće Markom Ivekovićem i Tomislavom Tabakom. Javni sanitarni čvor unutar zidina planira se realizirati u prostoru koji se nalazi na križanju ulica Između polača i Marojice Kaboge, u prizemlju zgrade ukupne površine 123,80 metara kvadratnih. Prostor je u vlasništvu UTD Raguse te bi ga u narednom razdoblju Čistoća uzela u najam. Prostor na Pilama uredio bi se u sklopu projekta uređenja površine oko platana, koji podrazumijeva hortikulturno, ali i uređenje okolnog prostora urbanom opremom te čvrsti objekt WC-a. Čistoća će u sljedećim tjednima angažirati arhitekta za izradu idejnog rješenja objekta WC-a u povijesnoj jezgri dok će Grad Dubrovnik, s obzirom da je projektna dokumentacija uređenja prostora oko platana na Pilama završena, prijaviti navedeni projekt na prvi otvoreni natječaj za financiranje putem europskih fondova.

Oba objekta bit će otvorena 24 sata dnevno te će korisnicima biti na raspolaganju i zasebna prostorija za prematanje beba.

blank

blank

Grad Dubrovnik isplatio dodatak na mirovinu za 707 dubrovačkih umirovljenika

U sklopu mjera Socijalnog programa Grada Dubrovnika izvršena je isplata dodatka na mirovinu koji ostvaruju oni umirovljenici čija mirovina sa svim dodacima ne prelazi 1.800 kuna. Dodatak na mirovinu u iznosu od 200 kuna mjesečno tako je isplaćen za 707 umirovljenika, korisnika ove mjere, a ukupno je isplaćeno 148.600 kuna. U okviru iste mjere, izvršena je i isplata uvećanog dodatka od 500 kuna mjesečno, koji ostvaruju umirovljenici s mirovinama do 1.800 kuna, a čije su socijalne prilike posebno otegotne bilo da sami uzdržavaju jednog ili više članova obitelji, da od vlastite mirovine podmiruju troškove najma stana ili da ostvaruju pravo na doplatak za pomoć i njegu. Podsjetimo, prema mjerama Socijalnog programa Grada Dubrovnika umirovljenicima čija mirovina iznosi od 1.801 do 2.000 kuna dva puta godišnje isplaćuje se iznos od 400 kuna, odnosno 300 kuna onim umirovljenicima čija mirovina iznosi od 2.001 do 2.200 kuna. Umirovljenicima čija mirovina iznosi od 2.201 do 2.500 kuna isplaćuje se iznos od 200 kuna, također dva puta godišnje. Osobe starije od 65 godina koje nemaju vlastitu mirovinu ili drugu vrstu primanja ostvaruju novčanu pomoć u mjesečnom iznosu od 300 kuna.

Grad Dubrovnik na osnovu dodatka na mirovinu i novčane pomoći za starije od 65 godina godišnje isplaćuje preko 4,2 milijuna kuna.

blank

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. listopada 2021.

Pročitajte još

Sljedeće sezone, broj cruisera bit će potpuno usklađen s planovima održivog turizma

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Žičara besplatna na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija