DuList IN

U drugom danu Festivala soli uživali najmlađi, večeras tura ‘Priča o solani’ i koncert klape Ragusavecchia

U drugom danu Festivala soli uživali najmlađi, večeras tura 'Priča o solani' i koncert klape Ragusavecchia

Peti Festival soli Ston 2021. nastavljen je protekle subote programom koji je uglavnom bio posvećen najmlađima. Lutkarska predstava Kulturne udruge Aster ‘Čarobni grah’ i zabavni program Tonke Balonke izvedeni su pred dječjom publikom u Kneževom dvoru u Stonu. U programu je sudjelovala i Udruga Djeca Pelješca humanitarnom prodajom svojih proizvoda i rukotvorina.

U prostorima Velikog Kaštila, u Bastionu, zahvaljujući susretljivosti Društva prijatelja dubrovačke starine, započeo je i program u suorganizaciji Doma Marina Držića i Festivala soli pod nazivom ‘Art park’. Desetak likovnih umjetnika iz Dubrovnika, Stona i s poluotoka Pelješca radilo je na svojim umjetničkim djelima koja će po završetku biti ostavljena Općini Ston i Turističkoj zajednici općine Ston. Iris Lobaš Kukavičić, Jasmina Runje, Anamarija Bezek, Klara Knego, Josipa Šare, Ivana Miloglav, Dubravka Tullio, Sandra Vuletić, Eva Zvrko, Romana Ficović i Tonko Smokvina slikat će i raditi i danas u stonskom parku Komarda. Posjetitelji, djeca i odrasli su dobrodošli na radionicu ove nedjelje poslijepodne s početkom u 17 sati, na kojoj će umjetnici prezentirati svoja djela nastala na koloniji i specifičnost vlastitog izričaja.

Glavni dio programa Festivala soli završava večeras. U 18.30 na rasporedu je tura ‘Priča o solani’, a u 20 sati koncert je Klape Ragusavecchia uz gastronomske specijalitete restorana Villa Koruna. Festivalska gastro ponuda u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama trajat će sve do 20. rujna. Organizatori napominju kako su za sudjelovanje u večerašnjim programima potrebne Covid potvrde.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist