DuList IN

RESPECT 2021 Ines Tričković i Neno Belan u ponedjeljak pjevaju na Srđu

RESPECT 2021 Ines Tričković i Neno Belan u ponedjeljak pjevaju na Srđu

Krajem kolovoza, Dubrovnik će ugostiti prvi međunarodni festival umjetnosti i glazbe – RESPECT 2021, u organizaciji neprofitne zaklade WCA (World Consciousness Alliance) – Svjetskog saveza svijesti. S ciljem slavljenja najviših ljudskih vrijednosti, tijekom 29. i 30. kolovoza ovaj će humanitarni događaj okupiti zaljubljenike u glazbu, kazalište i umjetnost.

Događanje kreće u nedjelju, humanitarnom aukcijom umjetnina prijatelja festivala, koja je zatvorenog tipa. Ivona Pleskonja (slikarica), Biljana Cincarević (slikarica), Lucija Perojević (umjetnica), Damir Šagolj (fotoreporter, dobitnik Pulitzerove nagrade 2017), Brian Rašić (muzički fotograf), Nikola Krivokapić (grafički dizajner) i Fondacija Mersad Berber, svoja su djela inspirirana temom POŠTOVANJE darovali kako bi se sredstva iz njihove prodaje usmjerila za potporu djeci na potresom pogođenoj Banovini, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi.

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran u ponedjeljak 30. kolovoza na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu), s početkom u 20 sati. Dio prihoda od ulaznica također će, u partnerstvu s dobrotvornim ACT fondacijama u Hrvatskoj i Južnoj Africi, biti usmjeren u humanitarne svrhe.

-Festivalom želimo unijeti kulturu poštivanja te jačanja kolektivističke svijesti, podsjetiti koliko smo moćni kada smo jedinstveni i kada podržavamo one kojima je to potrebno. Zajedno možemo srušiti neprirodne zidove koje je stvorio čovjek neprihvaćanjem razlika u jeziku, nacionalnosti, religiji, spolu, rasi, seksualnoj orijentaciji, mišljenjima te podsjetiti ljude što to uistinu znači biti čovjek – izjavila je organizatorica festivala, Sanela Feković iz WCA zaklade.

Zbog nedostatka parkinga za osobna vozila, posjetiteljima je osiguran povratni prijevoz autobusom koji je uključen u cijenu ulaznice, a za ulazak na koncert potrebna je EU digitalna COVID potvrda.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist