Aktualno

U ČETVRTAK Prva tribina ciklusa ‘Ususret sv. Vlahu’

Prva tribina ciklusa „Ususret sv. Vlahu“ kojeg svake godine priređuje Dubrovačka biskupija kao dalju pripravu za Parčevu festu održat će se u četvrtak, 19. siječnja s početkom u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na tribini će o temi „I oni su Vlahovi ljudi: o nahodima, osobno” govoriti dr. sc. Rina Kralj Brassard, znanstvena suradnica.

Povodom izlaska druge studije o dubrovačkim nahodima i radu nahodišta u 19. i 20. stoljeću autorica će se u izlaganju osvrnuti na osobne motive istraživanja nahoda kojima je posvetila više od petnaest godina rada. Između ostaloga, objasnit će dosad zanemarenu, a važnu ulogu svećenika u ishodu skrbi za nahode posebno one na selu i istaknuti neke slabije poznate činjenice o ostavštini nahoda.

Dr. sc. Rina Kralj Brassard diplomirala je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku (1995.), tada u sklopu Sveučilišta u Splitu. Doktorirala je na Poslijediplomskom doktorskom studiju “Povijest stanovništva” Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Dubrovniku s radom pod naslovom “Neželjeno majčinstvo, podržavljeno roditeljstvo: Napuštena djeca u Dubrovniku od XVII. do XIX. stoljeća (Povijesno-demografski i kulturno-antropološki pogledi)” (2012).

Izvor/Foto: Dubrovačka biskupija 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist