AktualnoUrednički izbor

FRANO MAŠKOVIĆ Nagrade ne držim u dnevnom boravku. Vole ih čuvati moja majka i djeca

FRANO MAŠKOVIĆ Nagrade ne držim u dnevnom boravku. Vole ih čuvati moja majka i djeca

Uoči dodjele Zlatnog Studija nominirani u kategoriji najboljih kazališnih glumaca otkrivaju koga smatraju najvećom konkurencijom i kakvi su im planovi u ovoj godini. Među njima je i Dubrovčanin Frano Mašković.
– Nominacija za Zlatni Studio mi laska jer valjda pokazuje da sam tu ulogu odigrao dobro. Ali ono što me još više veseli jest to da je to nominacija za predstavu ‘Bura‘, nezavisnog kazališta Arterarij i Teatra &TD, koja progovara o važnim temama današnjice.
– Nagrade koje sam dobio ne držim po dnevnim boravcima ili nekim drugim vidljivim mjestima. Obično se rasporede između moje majke i djece. Oni to vole imati i čuvati. Ako dobijem Zlatni Studio, mislim da ćemo iz šešira izvlačiti kome ide – rekao je.
Na pitanje koga smatra najvećom konkurencijom, ističe: ‘Konkurencija?! Mi nismo konkurencija. Mi smo prije svega prijatelji, kolege koji vole surađivati, raditi predstave i filmove, veseliti se i kreirati zajedno’ – istaknuo je. A što smatra svojim najvećim uspjehom u 2022.?
– Mirnu glavu, otvoreno srce, spremnost za istraživanje novih i drukčijih stvari i masu divnih ljudi koje sam usput upoznao – istaknuo je. Njegove želje u novoj godini su, kako kaže, da bude znatiželjan, da istražuje, da upoznaje nove ljude.
-Želim si i mnogo putovanja te zanimljivih predstava i filmova – naglasio je.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist