Aktualno

U ČETVRTAK Predstavlja se program ‘Rođeni za čitanje’ idejne začetnice dr. Marije Radonić

U organizaciji Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama u četvrtak, 16. studenoga 2023., u 17 sati u ogranku Lapad (Atlant centar), predstavlja se Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi ‘Rođeni za čitanje’.

Program je pokrenulo Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom zdravstva uz podršku Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju.

Program koji je kao inicijalni projekt u Hrvatskoj prvi preuzeo Grad Dubrovnik gdje se provodio još od 2008. godine, predstavit će idejna začetnica programa prim. mr. sc. Marija Radonić, dr. med. spec. pedijatar koja će govoriti o važnosti čitanja djeci od najranije dobi s ciljem razvoja rane pismenosti.

O ulozi knjižnice u provedbi programa govorit će knjižničarka Marjana Leventić. Nikol Šlingar, učenica 4. razreda OŠ Lapad čitat će ulomak iz romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića s kojima je pobijedila na ovogodišnjem 8. županijskom natjecanja u čitanju naglas. Prilikom ovog susreta djece, roditelja, odgajatelja, učitelja, pedijatara i knjižničara, sudionicima će biti podijeljeni primjerci slikovnice odabrane za program Rođeni za čitanje: Bebe su super, (6 mjeseci – 1,5 godina), autorice Ivane Guljašević Kuman i ilustratora Bruna Kumana. Djeci predškolskog uzrasta Dubrovačke knjižnice daruju besplatan upis, a za vrijeme trajanja predavanja, najmlađi će provoditi vrijeme u čitanju s knjižničarkom Katarinom Palinić.

Prije samog predstavljanja programa u Knjižnici, u ponedjeljak, 13. studenoga, dr. Radonić, predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačkih knjižnica obići će pedijatrijske ambulante na području grada Dubrovnika kojom prilikom će se pedijatrima podijeliti slikovnica Bebe su super.

Pročitajte još

VEĆ SE TRAŽE RADNICI Hoće li sezona podbaciti zbog EP-a u nogometu i Olimpijade?

Ivana Mijić Vulinović

BRAVO ZA VRIJEDNE SNIJEŽNIČARE Novi imidž Male Petke

Dulist

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist