Grad

TVRĐAVA IMPERIAL Dubrovačkim braniteljima za Srđ stigla potpora iz Sarajeva

TVRĐAVA IMPERIAL Dubrovačkim braniteljima za Srđ stigla potpora iz Sarajeva

Branitelji Sarajeva, točnije Udruga bojovnika postrojbe HOS Sarajevo podržavaju napore dubrovačkih branitelja oko tvrđave Imperial na Srđu.

Predsjednik udruge Viktor Nikolajev tim je povodom uputio dopis Matu Frankoviću, predsjedniku Gradskog vijeća, a isti je medijima dostavljen od strane Udruge branitelja Dubrovnika:

– Prateći u proteklih nekoliko godina događanja i napise o statusu Muzeja Domovinskog rata na Srđu, ne možemo ne dati punu podršku hrvatskim domoljubima, koji vjerujući u pobjedu istine i pravde u Hrvatskoj, nastoje da Muzej, simbol izvojevane pobjede slavne HV-e nad srbo-četničkim hordama, održe na sadašnjoj lokaciji, mjestu gdje se stvarala povijest Dubrovnika – istaknuo je među ostalim Nikolajev, podsjećajući na neraskidive veze Dubrovnika i Sarajeva.

– Koliko su nam poznate činjenice iz javnih medija, prostor Muzeja, koga s divljenjem i zadovoljstvom posjećujemo, trebao je zasjati u novom svjetlu na istom onom mjestu u obnovljenoj tvrđavi na vrhu brda Srđ, s prepoznatljivom siluetom tvrđave i tornja. Milijuni fotografija, koje su vaši gosti do sada snimili na tom presudnom, Svetom mjestu, herojske obrane Dubrovnika, otišli su u sve dijelove svijeta, prikazujući mjesto dubrovačke Golgote. Uvjereni smo da će ta i takva slika Dubrovnika, kao simbol obrane, prkosa i nepokorenosti, ostati vječno u slavu palim braniteljima i žrtvama civilima, na ponos slobodarskog Dubrovnika, s krilaticom: ”Sloboda se ne prodaje ni za sva blaga svijeta”.
Podržavamo napore i borbu Vaših branitelja u nastojanjima da Muzej i toranj ostanu na njihovom sadašnjem mjestu, kao istinsko podsjećanje na bedem obrane i simbol Vaše pobjede za Slobodu Republike Hrvatske.

Molimo da ovu našu iskrenu podršku, braći po oružju, ne povezujete sa bilo kakvom politikom, jer ovo je stav i potpora naše Udruge iz bratskog Sarajeva, koji vam šalju svoje pozdrave i izraze poštovanja! – napisoa je Viktor Nikolajev.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist