Grad

Nitko ne želi psa sa Žarkovice uz subvenciju Grada

Nitko ne želi psa sa Žarkovice uz subvenciju Grada

Ni deset dana nakon Sanitatove objave poziva za udomljavanje pasa iz utočišta na Žarkovici, uz subvenicioniranje, nije zaprimljen niti jedini zahtjev.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnik, građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat kako bi ostvarili pravo na osiguravanje hrane i zdravstvene njege za psa sukladno Pravilniku o subvencioniranju. Do petka 22. siječnja nije zaprimljen niti jedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije.

– Isti poziv upućen je svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Samo gradovi Metković i Opuzen te općina Ston poziv su objavili na svojim službenim internetskim stranicama. Općine Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa, ni nakon deset dana poziv nisu istaknuli – ističe se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Nadalje navode kako prema njima dostupnim informacijama nijedna općina ni grad s područja Dubrovačko-neretvanske županije nemaju sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja sa svog područja u neko od odobrenih skloništa za životinje u Hrvatskoj, što su dužni napraviti s obzirom da je Rješenjem Službe veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz lipnja 2015. godine nastupila zabrana daljnjeg smještanja u postojeći ilegalni azil na Žarkovici.

– Još jednom pozivamo građane da se na službenim stranicama Grada Dubrovnika i Sanitata informiraju o pokrenutoj akciji udomljavanja životinja. Također, ponovno upućujemo poziv gradovima i općinama da uključujem u akciju pomognu što uspješnijem provođenju ovog programa. Podsjećamo da udomljavanjem psa tijekom 2016. godine udomitelji ostvaruju jednogodišnje pravo na osiguravanje hrane za psa, ovisno o veličini psa i specifikaciji i deklaraciji proizvođača hrane, zdravstvenu njegu koja podrazumijeva cijepljenje protiv zaraznih bolesti i kastraciju, te putovnicu za psa – navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist