Garaža

Turner i Thür u utorak s Vlahušićem

Turner i Thür u utorak s Vlahušićem

Iako je za neke medije izjavio kako je prilično zauzet, odnosno kako ovih dana nije uopće  u Gradu, gradonačelnik Andro Vlahušić je već za utorak pozvao čelne ljude Midia Grupe na sastanak u Gradsku upravu.

Očito je Vlahušić shvatio kako mu gori pod nogama te da prijetnje Midia Grupe o zatvaranju garaže nisu baš bezazlene, tako da su, kako smo uspjeli doznati na sastanak pozvani Steven Turner i Peter Thür čelnici Midie.

Za istim će se stolom uz Vlahušića najvjerojatnije naći i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti kao i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja. On je, podsjetimo donedavno vodio pregovore s Midia grupom, a nakon što je došao do konkretnog sporazuma, te je Midia grupa pristala na izmjene svih negativnih stavki iz ugovora o gradnji garaže Vlahušić je sve stopirao. Uz to je Vlahušić Šalji oduzeo i mandat za daljnje pregovore.

Nakon što su čelnici Midia grupe doznali za takav gradonačelnikov potez u srijedu su poslali oštro pismo gradonačelniku. Steven Turner, član uprave Midia Grupe poslao je dopis u kojem od gradonačelnika Andra Vlahušića traži hitan sastanak po pitanju javne garaže. Ako ne postignu dogovor, Midia će poduzeti sve pravne radnje protiv odgovornih osoba s ciljem zaštite projekta Ilijina glavica i Garaža Dubrovnik, zaprijetio je Turner.

Spomenuo je čak i mogućnost ‘trenutnog i trajnog zatvaranja javne garaže’, te ‘prikladne domaće i međunarodne medijske i međuinstitucionalne akcije’.

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović