Garaža

Muratti: Midia grupa nas ucjenjuje

Muratti: Midia grupa nas ucjenjuje

Iako njen stranački kolega i zamjenik  gradonačelnika Niko Šalja smatra da su predloženim izmjenama ugovora s Midia grupom oko javne garaže na Ilijinoj glavici

„jako puno postigli“, za predsjednicu Gradskog vijeća Olgu Muratti predloženi aneks je neprihvatljiv. Jer, ističe, još uvijek nije razjašnjeno kako je cijena izgradnje garaže s 9 došla na 18 milijuna eura.

– Moramo sjesti i dogovoriti se, to nije pomak koji sam ja očekivala. Moje očekivanje je bilo da ću saznat pravu cijenu koštanja garaže. Sporan je iznos od 17, 9 milijuna eura –  istaknula je za duList Olga Muratti.

Iako Niko Šalja, kako je i sam potvrdio za duList, nema više mandat za bilo kakve pregovore oko rješavanja problema javne garaže na Ilijinoj glavici, a stvar je u svoje ruke preuzeo gradonačelnik, Olga Muratti kaže-

– Gradonačelnik nije digao nikakve ovlasti Niku Šalji u pregovaranju. Ako je i bilo tako, ja to ne znam. Naime, bila sam na sastanku na kojem smo razgovarali o novom aneksu ugovora i ne znam da je itko ikome digao ovlasti – naglasila je Muratti dodavši kako ne misli da time gradonačelnik namjerno gura garažu u stečaj.

– Neću odgovarat što misli gradonačelnik, to mora odgovorit on. Ali na tom sastanku nisam shvatila da je itko ikome digao mandat, već je dapače gradonačelnik Vlahušić rekao Niku Šalji da je odlično odradio posao te da moramo sjesti, dogovoriti se i vidjeti što je to. Dakle, Niko Šalja je vrlo kvalitetno odradio posao, i nije on kriv što je Midia  grupa ponudila, aneks koji nije nikakav napredak. Napredak bi bio kad bi se ustanovila stvarna cijena koštanja garaže. Ali je ne mislim da je koštala 18 milijuna eura – istaknula je Olga Muratti dodavši:

– Kad su se javili  na natječaj ponudili su da će za 9 milijuna eura sagraditi garažu. Temeljem kojih zakonskih propisa je cijena došla na 18 milijuna eura? Temeljem čega? Dok mi se to ne objasni, nemamo o čemu razgovarati – naglasila je Muratti dodavši kako je „pretpostavka daljnjih pregovora i dogovora oko javne garaže upravo cijena koštanja“:

– Ovo je bila radna verzija aneksa. Dok se to ne riješi nema dalje – smatra Muratti dodavši kako još uvijek nisu dostavljeni računi u Grad Dubrovnik.
– Midia je dostavila tablicu, a ja nju nisam prihvatila ni kad mi ju je nudila Dube Šuica na Gradskom vijeću, pa je ne prihvaćam ni danas. Mene ne interesiraju Excel tablice, mene interesiraju računi, koji su morali biti u Gradu Dubrovniku, a ne da ih moramo tražiti. Ljuti me zbog čega nisu u Gradu Dubrovniku. Suviše sam odgovorna da bih rekla da na temelju Excel tablice prihvaćam da je garaža koštala 18 milijuna eura. Neka to dokažu – dodaje Muratti koja se također ne slaže s još nekim prijedlozima koji su sadržani u tom aneksu.

– Predviđa se i skuplji parking te dvojezičnost. Neću nikad potpisati da parkiranje van garaže bude skuplje nego u garaži. Znači, parkiranje za građane van garaže mora biti skuplje da bi se napunila garaža. Za to nikad neću dignut ruku. Ne slažem se ni s time da Grad bude jamac, niti da plaća prijevode na engleskom. Pa ovo je Hrvatska i u njoj govorimo hrvatskim jezikom. A oni nam sada nameću obvezu da Grad Dubrovnik plaća prijevode. To je uvreda – ističe Muratti.  

U dopisu kojeg je Midia grupa jučer poslala Gradu Dubrovniku, traže da se što hitnije održi sastanak i usuglase stavovi. U suprotnom će zatvoriti javnu garažu na Ilijinoj glavici. Olga Muratti to smatra, ničim drugim, već ucjenom.

– Nema nitko pravo ucjenjivati. Znači li to da mi moramo prihvatiti da je garaža koštala 18 milijuna eura da je oni ne bi zatvorili, i temeljem toga sve dalje pokorno izvršavati. Po meni ne. Oni traže da sve priznamo pa je oni neće blokirat. To je ucjena. Onda nismo partneri. Moje je znanje krhko o financijama, ali zdrav razum mi nalaže da ovdje nešto ne štima. Još jednom ponavljam – nema odgovora koja je stvarna cijena koštanja. A to je neprihvatljivo – dodala je Muratti koja bi se danas trebala vidjeti s gradonačelnikom Vlahušićem i razgovarati o problematici javne garaže na Ilijinoj glavici.  

No, banka je dala svoj rok, a to je kraj ovog mjeseca, a vremena je sve manje. Na pitanje što se Grad Dubrovnik poduzeti, Muratti nam je odgovorila:
– Pitajte gradonačelnika. Ovakav prijedlog nemam što stavljati na Vijeće, a poslovnu politiku vodi gradonačelnik – zaključila je Muratti. 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović