Aktualno

Tunelu “alibi” u prometnoj studiji

Gradonačelnik je danas vjerujemo došao na svoje. Potrebu gradnje famoznog, i u zadnje vrijeme toliko spominjanog tunela od Pila do Splitskog puta potvrdili su i prometni stručnjaci.

Točnije izrađivaču dubrovačke prometne studije, o kojoj se također govori već godinama. No sada je ista u završnoj fazi koja je predstavljena gradonačelniku i njegovim suradnicima. E, upravo je na prezentaciji, o čemu je javnost izvijestila gradska uprava putem svoje web stranice, rečeno kako je prometna studija potvrdila potrebu za izgradnjom tunela od Splitskog puta do Pila kako bi se adekvatno riješio trenutno najveći prometni problem gužvi oko povijesne jezgre.

Usuglašen je i projekt rekonstrukcije Ilijine Glavice koji će se izvesti dogodine, a u svrhu rasterećenja postojećih ulaza u Grad istaknuto je kako će se razmotriti osposobljavanje istočnog ulaza preko Orsule.
Sad još treba namaknuti barem 50-ak milijuna kuna kako bi se tunel u dužini od svega (kako je na prezentaciji izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a rekao Vlahušić) 793 metra i izgradio u roku manjem od godinu dana.

Pročitajte još

Dio Cavtata bez struje u utorak, a Župe dubrovačke u srijedu

Dulist

PREDIZBORNE KALKULACIJE I ZATOPLJAVANJE ODNOSA Vićan i Raguž u jednoj stranici?

Barbara Đurasović

NA DANAŠNJI DAN 1568. Rodio se Marin Getaldić

Dulist