Aktualno

Početak MARIBIC-a

Svečano je obilježen početak tehnoloških, znanstvenih i obrazovnih aktivnosti u rekonstruiranoj zgradi Tehnološkog i poslovno – inovacijskog centra MARIBIC na Bistrini.

U MARIBIC, kojega je svečano otvorio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, uloženo je preko 30 milijuna kuna.
Naime, nekadašnji ugostiteljski objekt preuređen je u potpunosti pa su sada u njemu smješteni laboratorij, učionice, uredi i sobe za smještaj znanstvenika. Potporu uređenja zgrade dali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište te BICRO kreditom kod Svjetske banke.

Voditelj MARIBIC-a Jurica Jug Dujaković naglasio je važnost cijelog centra kojemu u narednoj fazi predstoji uređenje otpremnog i purifikacijskog centra. I on i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković zahvalili su Županiji na potpori koju im je dala pri realizaciji ovog projekta od iznimnog značaja za školjkarstvo i ribarstvo, ali i studente te znanstvenike u tom području.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je ulogu koju su u realizaciji ovog projekta imali ministar Branko Bačić te Vlada RH te je dodao kako Županija u programu svog rada istaknuto mjesto pridaje suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Tako je naveo projekte disperziranja studija u dolinu Neretve, projekt kampusa te studentskog doma, gdje je, uz pomoć Bačića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor, ustupljeno zemljište za gradnju u Čokolinu, projekt izrade Strategije razvoja turizma u kojemu sudjeluju i stručnjaci sa Sveučilišta te bespovratne potpore koje je ova županijska uprava uvela za studente poslijediplomskih studija.

Na svečanosti su sudjelovali načelnici općina Dubrovačko primorje i Slivno Nikola Knežić i Smiljan Mustapić te predstavnici Grada Dubrovnika. Nakon pozdravnih govora, župan i rektor uzvanike i predstavnike medija proveli su kroz novouređenu središnju zgradu MARIBIC-a.
           
 

Pročitajte još

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Dulist

STIGLI REZULTATI Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija