AktualnoŽupanija

Početak MARIBIC-a

Početak MARIBIC-a

Svečano je obilježen početak tehnoloških, znanstvenih i obrazovnih aktivnosti u rekonstruiranoj zgradi Tehnološkog i poslovno – inovacijskog centra MARIBIC na Bistrini.

U MARIBIC, kojega je svečano otvorio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, uloženo je preko 30 milijuna kuna.
Naime, nekadašnji ugostiteljski objekt preuređen je u potpunosti pa su sada u njemu smješteni laboratorij, učionice, uredi i sobe za smještaj znanstvenika. Potporu uređenja zgrade dali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište te BICRO kreditom kod Svjetske banke.

Voditelj MARIBIC-a Jurica Jug Dujaković naglasio je važnost cijelog centra kojemu u narednoj fazi predstoji uređenje otpremnog i purifikacijskog centra. I on i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković zahvalili su Županiji na potpori koju im je dala pri realizaciji ovog projekta od iznimnog značaja za školjkarstvo i ribarstvo, ali i studente te znanstvenike u tom području.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je ulogu koju su u realizaciji ovog projekta imali ministar Branko Bačić te Vlada RH te je dodao kako Županija u programu svog rada istaknuto mjesto pridaje suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Tako je naveo projekte disperziranja studija u dolinu Neretve, projekt kampusa te studentskog doma, gdje je, uz pomoć Bačića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor, ustupljeno zemljište za gradnju u Čokolinu, projekt izrade Strategije razvoja turizma u kojemu sudjeluju i stručnjaci sa Sveučilišta te bespovratne potpore koje je ova županijska uprava uvela za studente poslijediplomskih studija.

Na svečanosti su sudjelovali načelnici općina Dubrovačko primorje i Slivno Nikola Knežić i Smiljan Mustapić te predstavnici Grada Dubrovnika. Nakon pozdravnih govora, župan i rektor uzvanike i predstavnike medija proveli su kroz novouređenu središnju zgradu MARIBIC-a.
           
 

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist