Politika

Tropan: Grad vuče iste probleme već 15 godina. Nemojte se opet dati zavarati!

Nalazimo se u ekonomskoj i društvenoj krizi kakvu ne poznajemo trideset godina. Nemojte dopustiti političarima koji su vam već obećavali brda i doline, a za sobom ostavili samo sudske presude i kreditna zaduženja, da i dalje iskorištavaju vaše povjerenje – poručio je u priopćenju za medije kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan.

– Svjedoci smo da se opet obećavaju projekti i davanja kao i prije 4, 8 ili 12 godina. Govori se o transparentnosti, vraćanju zidina gradu, rješavanju problema parkinga i prometa, dovođenju raznoraznih svjetskih festivala, brendova i slično. Zašto ništa od toga nisu ostvarili tijekom svojih dugih mandata? Jer im to nije bilo u interesu. Zeleni prostor i javne površine su devastirane, što ostavljamo našim budućim generacijama? – pita Tropan.

– Grad vuče iste probleme već 15 godina. Kada šetate kotarima, Elafitima ili gornjim selima vidite li grad koji je u zadnje 4 godine uprihodio 2.4 milijarde kuna? Gdje su nestali ti novci? Nitko ne spominje kako je proračun u totalnom rasulu. Više se jednostavno ne možemo zaduživati. Grijehe ovih gradskih uprava doći će na naplatu našim budućim generacijama ako ne napravimo zaokret – iznio je te nastavio:

Dubrovnik se zadnjih 15 godina hvalio rekordnim proračunima, je li se to odrazilo na kvalitetu života građana? Nije. Potrebna je bila samo politička vizija i volja, ali nekome su važniji bili osobni interesi. Nemojte se opet dati zavarati. Mi u dubrovačkom SDP-u razumijemo da se radi o tvom gradu, tvom novcu i tvojoj budućnosti. Uvest ćemo partnerski odnos gradske uprave s građanima.

– Pozivamo sve sugrađane da izađu na izbore jer imate koga birati. Izbor je jednostavan, ili ćemo 16.5. napokon oživiti Dubrovnik ili nastavljamo istim putem korupcije, socijalne neosjetljivosti i prekomjernog zaduženja. Njihovo iskustvo, njihove veze, njihov način vođenja Gradom doveo nam je vodu do grla. Ovako više ne može – dodao je i na kraju se zahvalio svim medijima na njihovom neumornom radu.

– Posao koji obavljate kritičan je za razvoj demokratskog društva te vam se ovim putem zahvaljujem. Profesija koju ste odabrali često nije dovoljno cijenjena od strane političkih aktera i svakodnevno ste izloženi prijetnjama cenzure i pritiscima. Ostanite nepristrani i budite glas naroda! Ti biraš, ti sudjeluješ, ti odlučuješ – Oživi Grad! – zaključio je.

Izbor 2021.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija