Politika

Tropan: Grad vuče iste probleme već 15 godina. Nemojte se opet dati zavarati!

Tropan: Grad vuče iste probleme već 15 godina. Nemojte se opet dati zavarati!

Nalazimo se u ekonomskoj i društvenoj krizi kakvu ne poznajemo trideset godina. Nemojte dopustiti političarima koji su vam već obećavali brda i doline, a za sobom ostavili samo sudske presude i kreditna zaduženja, da i dalje iskorištavaju vaše povjerenje – poručio je u priopćenju za medije kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan.

– Svjedoci smo da se opet obećavaju projekti i davanja kao i prije 4, 8 ili 12 godina. Govori se o transparentnosti, vraćanju zidina gradu, rješavanju problema parkinga i prometa, dovođenju raznoraznih svjetskih festivala, brendova i slično. Zašto ništa od toga nisu ostvarili tijekom svojih dugih mandata? Jer im to nije bilo u interesu. Zeleni prostor i javne površine su devastirane, što ostavljamo našim budućim generacijama? – pita Tropan.

– Grad vuče iste probleme već 15 godina. Kada šetate kotarima, Elafitima ili gornjim selima vidite li grad koji je u zadnje 4 godine uprihodio 2.4 milijarde kuna? Gdje su nestali ti novci? Nitko ne spominje kako je proračun u totalnom rasulu. Više se jednostavno ne možemo zaduživati. Grijehe ovih gradskih uprava doći će na naplatu našim budućim generacijama ako ne napravimo zaokret – iznio je te nastavio:

Dubrovnik se zadnjih 15 godina hvalio rekordnim proračunima, je li se to odrazilo na kvalitetu života građana? Nije. Potrebna je bila samo politička vizija i volja, ali nekome su važniji bili osobni interesi. Nemojte se opet dati zavarati. Mi u dubrovačkom SDP-u razumijemo da se radi o tvom gradu, tvom novcu i tvojoj budućnosti. Uvest ćemo partnerski odnos gradske uprave s građanima.

– Pozivamo sve sugrađane da izađu na izbore jer imate koga birati. Izbor je jednostavan, ili ćemo 16.5. napokon oživiti Dubrovnik ili nastavljamo istim putem korupcije, socijalne neosjetljivosti i prekomjernog zaduženja. Njihovo iskustvo, njihove veze, njihov način vođenja Gradom doveo nam je vodu do grla. Ovako više ne može – dodao je i na kraju se zahvalio svim medijima na njihovom neumornom radu.

– Posao koji obavljate kritičan je za razvoj demokratskog društva te vam se ovim putem zahvaljujem. Profesija koju ste odabrali često nije dovoljno cijenjena od strane političkih aktera i svakodnevno ste izloženi prijetnjama cenzure i pritiscima. Ostanite nepristrani i budite glas naroda! Ti biraš, ti sudjeluješ, ti odlučuješ – Oživi Grad! – zaključio je.

Izbor 2021.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ O NATJEČAJU ZA DOZVOLE ‘Prijeti nam totalni kaos i nered na pomorskom dobru’

Dulist

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić