Grad

Dubrovačke poduzetnice dobile gradske potpore

Gradonačelnik Mato Franković uručio je u srijedu u Velikoj vijećnici ugovore dubrovačkim poduzetnicama koje su pravo na potpore ostvarile na temelju provedenog javnog poziva u sklopu projekta ‘Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku’, prenose iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Grad Dubrovnik će u ovoj godini ženama poduzetnicama dodijeliti 21 potporu s iznosom do 10 tisuća kuna i intenzitetom potpore do 100 posto prihvatljivih troškova do razine maksimalnog iznosa. Franković je ugovore o dodjeli potpora uručio 13 poduzetnica, dok će se ostalim poduetnicama ugovori dostaviti putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, koji operativno provodi program.

Uputivši čestitku svim poduzetnicama koje su ostvarile pravo na potpore gradonačelnik je zahvalio partnerima na provođenju programa te je izazio uvjerenje da će se program u budućnosti nastaviti razvijati kako bi Grad Dubrovnik mogao još snažnije poticati razvoj ženskog poduzetništva.

Podsjetimo, projekt ‘Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku’ temelji se na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena ‘Krug’ – ogranak Dubrovnik.

Program se provodio u 2018. i 2019. godini, a ove godine je reaktiviran nakon dvogodišnje stanke uzrokovane korona krizom. Za ovu namjenu u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu osigurano je 200 tisuća kuna.

Pročitajte još

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija