Aktualno

TRI NAGRADE STIŽU U DUBROVNIK Vladimiru Bakiću priznanje ‘Anton Štifanić’

TRI NAGRADE STIŽU U DUBROVNIK Vladimiru Bakiću priznanje 'Anton Štifanić'

Rovinj je šampion hrvatskog turizma. Nagrada je to koja se dijeli na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji su se ove godine održali u Šibeniku. Tri nagrade s drugog dana ove manifestacije stižu u Dubrovnik. Naime, priznanje ‘Anton Štifanić’ za 2021. godinu u kategoriji pojedinca dobio je dugogodišnji direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić.
Marina godine je ACI marina Dubrovnik, koja je i u četvrtak navečer proglašena najboljoj srednjom marinom.
Agencija godine je pak Adriatic DMC iz Dubrovnika, koja je već ponijela titulu najbolje srednje putničke agencije. Uz Bakića, priznanje Anton Štifanić u kategoriji pojedinca dobio je i predsjednik Hrvatske udruge privatnih brodara Arsen Ercegović. Isto priznanje u kategoriji tvrtke, ustanove ili udruge dobila je Udruga hrvatskih putničkih agencija.

Vlasnik hotela Borovnik u Tisnom Dane Slamić dobio je nagradu za životno djelo, a posthumno i Franko Lukež, istaknuti istarski gastronomski novinar i predsjednik Hrvatskog sommelier kluba.

Kulturne atrakcije godine su Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku te Providurova palača u Zadru. Prirodna atrakcija godine je Park prirode Velebit, događaj godine Retropatija, dok je hotel godine Grand Park Hotel u Rovinju. Restoran godine je Zoi iz Splita. Nagrada za kamp godine otišla je kampu Istra Premium Camping Resort. Valamar Riviera i Udruga malih hotela dobili su posebno priznanje za primjenu principa razvoja održivosti, dok je priznanje za doprinos promocije Hrvatske dobio Luka Modrić.
-Hrvatska je danas jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika. U skladu s novim trendovima ove godine smo po prvi puta nagradili i predvodnike u razvoju načela održivog turizma, a s obzirom kako su sportaši jedni od naših najboljih promotora u svijetu, po prvi puta smo dodijelili i posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske u svijetu, koje je pripalo Luki Modriću. Dosadašnji rezultati ne bi bili mogući bez odlične suradnje Vlade RH i svih dionika u turističkom sustavu te s pogledom prema naprijed i prema budućnosti hrvatskog turizma kojeg želimo graditi kroz održivost i digitalnu tranziciju, ovim putem čestitam svim finalistima i nagrađenima i hvala vam što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i boljim – istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prema riječima direktora HTZ-a Kristjana Staničića Hrvatska se danas nalazi među zemljama s najbržim oporavkom turizma.

-Činjenica da smo već u ovoj godini praktički izjednačili rezultat turističkog prometa iz rekordne 2019., dok ćemo onaj financijski najvjerojatnije i premašiti, ne bi bila moguća bez čvrste sinergije javnog i privatnog sektora, kao ni bez predanog rada svih turističkih djelatnika. Zasluge idu i kolegama iz ostalih djelatnosti i sektora koji su usko povezani s turizmom. Upravo je to zajedništvo hrvatskom turizmu omogućilo da u ovim izazovnim vremenima ostvaruje pozitivna kretanja, a našoj zemlji odličnu i konkurentnu poziciju na globalnom turističkom tržištu. Iako smo večeras nagradili samo neke pojedince i turističke subjekte, najveća nagrada za sve nas je ovo večerašnje pozitivno ozračje, ali i optimizam prema budućnosti hrvatskog turizma – poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist