Sport

TRI MEDALJE ZA DUBROVAČKE JUDAŠE Josip Bulić prvak Hrvatske u svojoj kategoriji

TRI MEDALJE ZA DUBROVAČKE JUDAŠE Josip Bulić prvak Hrvatske u svojoj kategoriji

Dubrovački judaši u Grad donose tri medalje s Prvenstva Hrvatske za juniore U 21. Najbolji rezultat među njima postigao je član Judo kluba Dubrovnik 1966 Josip Bulić koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma. Ostvario je pobjede u sve tri borbe. U četvrtfinalnoj borbi svladao je Josipa Dadića iz Solina, u polufinalnoj je nadjačao Zagrepčanina Jakova Božana dok je u finalu bio bolji od Stipe Malovana iz AJK Student. Druge dvije medalje, one brončanog sjaja, u Grad donose i članovi Judo kluba Ura Nage Kristian Konjevod u kategoriji do 100 kilograma i Leon Đapić u kategoriji do 66 kilograma. Na Prvenstvu Hrvatske nastupio je još i Blago Krtalić iz Judo kluba Župa dubrovačka koji je osvojio sedmo mjesto u kategoriji do 90 kilograma.

Prema pisanju Hrvatskog judo saveza, na Prvenstvu Hrvatske za junior(k)e članovi JK Pujanke iz Splita osvojili su 44 boda, a članovi JK Kaštela 43 boda. Treće mjesto u ukupnom poretku ostvarili su članovi JK Zagreb sa 27 bodova.

U ženskoj konkurenciji JK Pujanke je osvojio 33 boda, JK Kaštela 19 bodova, a JK Profectus Samobor 16 bodova. U muškoj konkurenciji JK Kaštela je došao do 24 boda, JK Lika Zagreb 19 bodova, a JK Pinky 16 bodova. Najviše zlata upisali su predstavnici JK Kaštela (Matea Šustić -44 kg, Maja Franić -78 kg i Roberto Raca +100 kg), dok su članovi JK Pujanke osvojili dva zlata (Nina Simić -57 kg i Karla Kulić -70 kg). Vidjeli smo i dva klupska finala, u kategoriji -52 kg članice JK Profectus iz Samobora, zlatna Tena Pšeničnjak i srebrna Dora Hrkec te u kategoriji preko 100 kg članovi JK Kaštela, zlatni Roberto Raca i Petar Radačić).

Foto: Hrvatski judo savez

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist