Sport

VIDEO/’BRZI I ŽESTOKI’ NA POLIGONU U LUCI Tko će osvojiti Nagradu Ragusa Racing 2021.?

VIDEO/'BRZI I ŽESTOKI' NA POLIGONU U LUCI Tko će osvojiti Nagradu Ragusa Racing 2021.?

Ljubitelji automobilizma zasigurno su došli na svoje ove subote. Naime, na poligonu u Luci Dubrovnik započelo je natjecanje Prvenstva Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama – disciplina A 07 u organizaciji Auto kluba Ragusa Racing. Prve su to dvije utrke od ukupno pet koliko sadrži kalendar ovogodišnjeg prvenstva. Natjecanje će se bodovati i za prvenstvo Regije jug u autosportovima. Prema informacijama Hrvatskog auto i karting saveza nastup na natjecanjima ‘OSV DBK – Nagrada Ragusa Racing 2021.’ prijavilo je po 44 vozačice i vozača iz 11 klubova, a uz državno prvenstvo boduje se i Prvenstvo regije Jug HAKS-a u kojem će boje šest klubova braniti 26 sudionika raspoređenih u tri klase.

-Ovo je disciplina koja u posljednje vrijeme ima ozbiljnih problema i s brojem natjecatelja i organizatora pa smo kao provjeren i iskusan organizator odlučili pomoći u njenom očuvanju kao u neku ruku bazne discipline autosporta. Vjerujemo kako će brojni ljubitelji autosporta nakon više od 18 mjeseci ponovno uživati u mirisu guma i benzina u našem Gradu te pljeskom ispratiti nastupe najboljih HR vozača ocjensko spretnosnih vožnji – istaknuli su organizatori.

Verifikacija oba natjecateljska dana počela je u jutarnjim satima oko 8.30 sati, a same vožnje koje su bodovane na 11 različitih staza – poligona, 6 u subotu te 5 u nedjelju traju negdje do 18 sati u subotu i 17 sati u nedjelju.

Foto/Video: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist