HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

TRENUTNO IMAMO 49 OBOLJELIH Beroš o blokiranju gradova: ‘Nećemo trčati pred rudo’

TRENUTNO IMAMO 49 OBOLJELIH Beroš o blokiranju gradova: 'Nećemo trčati pred rudo'

U nedjelju održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića, njegovih ministara i Nacionalnog stožera civilne zaštite. Prilikom obraćanja javnosti Plenković je kazao kako ga je ministar zdravstva Vili Beroš obavijestio o trenutnom stanju širenja epidemije koronavirusa. Situacija nije neočekivana, za to su se pripremali dva mjeseca te je hrvatski zdravstveni sustav spreman za višu razinu opasnosti.

– Trenutno se nalazimo na trećoj. Još je preostala četvrta i peta. Isplanirali smo scenarij. Organizirali primarni respiratorni centar koji je trebao biti u KB Dubrava. U tijeku je priprema sekundarnog. Jutros sam se sastao s ravnateljima svih bolnica i isto se odvija u drugim županijama – poručio je Beroš.

Na novinarsko pitanje krećemo li se u smijeru karanteniranja gradova, Beroš je odogovorio kako nećemo trčati pred rudo.

– Dugo smo odoljevali. Kada procijene epidemiolozi i struka da je potrebna i ta mjera pristupit ćemo joj – zaključio je. Također je rekao kako su su se dva oboljela liječnika iz KB Dubrava zarazili izvan bolnice.

Što se tiče paketa mjera za hrvatsko gospodarstvo, premijer je potvrdio da će se već sljedeći tjedan pred Vladom naći čitav niz izmjena zakona, a u uskoro bi se trebao sazvati Sabor kako bi ih usvojili po hitnom postupku.

Ministar financija Marić pak je kazao kako je jučer potrošnja u odnosu na isti dan prošle godine porasla za 41 posto te pohvalio maloprodajne lance koji su ozbiljno shvatili situaciju pa danonoćno pune police namirnicama i raznim potrepštinama.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist