Koronavirus u Hrvatskoj

TRENUTNE BROJKE U ŽUPANIJI Na COVID-19 pozitivno je 19 učenika i nastavnik

TRENUTNE BROJKE U ŽUPANIJI Na COVID-19 pozitivno je 19 učenika i nastavnik

U posljednja dva dana Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je 50 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Trenutno je aktivnih 90 slučajeva, a od početka epidemije bilježimo brojku od 764 slučaja zaraze.

Budući da se zadnjih dana govori i o pozitivnim učenicima iz pojedinih dubrovačkih škola, a slijedom toga i o pojedinim razredima koji su u samoizolaciji, zatražili smo od Stožera civilne zaštite podatke o trenutnom broju zaraženih učenika i nastavnika, ali i od početka ove školske godine. Podatke o broju učenika i nastavnika koji su u samoizolaciji nismo dobili.

Tako je na današnji dan u našoj županiji na COVID-19 pozitivno 19 učenika i to njih deset iz osnovnih te devet iz srednjih škola. Pozitivan je i jedan nastavnik. S druge strane, u proteklih mjeseca dana, dakle od povratka u školske klupe 7. rujna do danas županija bilježi 37 zaraženih učenika s tim da ih je 16 osnovnoškolaca, a 21 srednjoškolac. Kad je riječ o nastavnicima, od 7. rujna pet ih je bilo pozitivno na virus COVID-19. Trenutno nema zaražene djece među vrtićkom populacijom, a zaražena su ukupno tri djelatnika/ce vrtića. Od 1. rujna do danas zaraženo je bilo devet djelatnika i petero djece.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist