Kultura

Tradicionalni božićni koncert u Rixosu, nastupaju Marko Tolja, Maja Grgić, FA Linđo…

Tradicionalni božićni koncert u Rixosu, nastupaju Marko Tolja, Maja Grgić, FA Linđo...

Posebno blagdansko raspoloženje i pravu glazbenu čaroliju i ove godine donosi Dubrovački božićni koncert koji će se održati u petak, 23. prosinca u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Početak koncerta je u 20 sati.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će operni solisti, sopranistica svjetskog ugleda Lana Kos i prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, tenor Domagoj Dorotić te Marko Tolja, Maja Grgić i ženska klapa FA Linđo.

Program koji izvođači i orkestar priređuju za publiku raznolik je, a uključuje brojne tradicionalne te popularne božićne pjesme kao što su Bijeli Božić, Tiha noć, U sve vrime godišta, Dubrovačka kolenda, ali i Ave Maria te ulomci iz Verdijeve La traviate.

Ulaznice po cijeni od 70 i 100 kuna mogu se kupiti u Tisak Media centru na Pilama i u KIC-u Luža od 16 do 21 sat te online na www.ulaznice.hr.

Koncert se ostvaruje u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos Premium Dubrovnik.

Više informacija o Dubrovačkom božićnom koncertu te ostalim događanjima u okviru devetog Dubrovačkog zimskog festivala dostupno je na festivalskoj internetskoj stranici i društvenim mrežama, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist