Politika

Torić danas neće o Blagim djelima

Vijećnik HSLS-a Marino Torić na današnjoj se sjednici Gradskog vijeća neće izjasniti za eventualni prijedlog za proširenje dnevnog reda dvejma točkama Zakladi Blaga djela.

Riječ je o prijedlogu za razrješenjem Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela te imenovanju novih članova tog tijela. Tim povodom dubrovački HSLS na čelu s Ivo Gjajom uputio je priopćenje, kojim predlažu Gradskom vijeću obustavljanje svih daljnjih radnji oko zaklade do očitovanja nadležnog Ministarstva:

– Na sjednici Izvršnog odbora ogranka Dubrovnik, koja se održala u srijedu 25. travnja 2012. godine, čiji je član i vijećnik Gradskog vijeća, jednoglasno je zaključeno da je za daljnja postupanja Gradskog vijeća glede zakladnih tijela Zaklade Blaga djela potrebno ishoditi pismeno mišljenje nadležnog ministarstva Republike Hrvatske jesu li se stekli uvjeti za razrješenje, po kojem članku Statuta Zaklade, odnosno Zakona o zakladama i fundacijama, do kojeg pismenog očitovanja se predlaže Gradskom vijeću obustaviti daljnje postupanje – priopćenje je HSLS-a.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija